fbpx Skip to content

Andrew Levitt fotós és YouTuber összeállt Jacob Phillips videóssal és Taylor Gray tájképekre szakosodott fotóssal, hogy megnézzék a macOS alapértelmezett háttérképeinek helyszíneit.

Mivel a korai macOS-ekben még az Androméda-galaxis és sarki fény is volt alapértelmezett háttérkép, így csak a macOS 10.9 utáni verziók háttérképeinek helyszíneit nézték meg, mivel azok mind Kaliforniában találhatóak. Az Apple a macOS 10.9 előtt még nagymacskákról nevezte el operációs rendszereit és csak utána tért át kaliforniai látványosságokra.

Ezek a képek amellett, hogy megmutatják nekünk, hogyan néznek ki az Apple által választott helyszínek jelenleg, kiváló nosztalgiavonatok is.

A macOS 10.9 Mavericks még 2013-ban jelent meg, amikor az Apple már két éve áttért az évente megjelenő asztali operációs rendszerekre. A rendszer neve akkor még OS X volt, melyről a Mac előtagot 2011-ben a 10.7-es verzióval vesztette el, majd 2016-ban a 10.12-vel visszaszerezte, amikor a rendszert átkeresztelték OS X-ről macOS-re.

Az évente megjelenő frissítésekkel hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi új dolgot kaptunk az Apple-től. Elég csak pár apróságra gondolni, mint például hogy már képesek vagyunk az Apple Watch-unkkal feloldani gépünk zárolását vagy hogy már van Handoff és Continuity, melyek segítségével gépünk és egyéb eszközeink közt folytathatunk különböző tevékenységeket.

Ahogy látható, nem mindegyik kép hasonlít az Apple által készített háttérképekhez, emögött két indok is áll: az Apple erősen megszerkesztette a képeket, mielőtt úgy döntöttek volna, hogy azok lesznek az alapértelmezett hátterek, másrészt pedig Levitt és barátai nem feltétlenül ugyanazt az évszakot választották, mint az Apple.

Az eltérések ellenére határozottan érdekesek ezek a képek és segítenek elképzelni, hogy hogyan is néznek ki ezek a helyszínek a való életben.

Amennyiben a képek elkészítési folyamata is érdekel, Levitt feldobott egy videót YouTube-ra, ahol pont ezt nézheted meg:

Neked melyik macOS háttérkép a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok