Megjelent a Mario Kart Tour

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ egyik legismertebb és legkedveltebb játék franchise-a egyértelműen a Mario, így nem meglepő, hogy több mint 30 éves létezése után a mai napig is hírértékkel bír, ha egy új rész jelenik meg hozzá. A minap is ez történt, hiszen a 1,5 éve történt bejelentése, majd több csúszás után most végre megjelent a Mario Kart Tour.

Az új játék remek módon visszaadja a klasszikus árkád-verseny stílusú Mario hangulatot modern köntösbe bújtatva. Tökéletesen kivitelezték az egy ujjas vezérlést, ezért biztosan népszerű játék lesz utazások és unalmas tanórák alatt is, és szerintem méltó folytatása lett a sorozatnak.

Húsz játszható karakter, azaz versenyző kapott helyet a Mario Kart Tourban, köztük van Mario mellett Toad, Yoshi, Donkey Kong, Koopa Troopa, Daisy és a franchise még több ikonikus szereplője. Luigi és még sokan mások frissítéssel válnak majd elérhetővé a játékban. A versenyzőket az elején még könnyedén megszerezhetjük a versenyek után a csőből kilőve, azonban később ezért már rubinttal, vagy arannyal kell fizetnünk. A kinézeten túl sokat nem adnak a karakterek a versenyhez, nem leszünk se ügyesebbek, se gyorsabbak tőlük, csak karakterspecifikus tárgyakat szedhetünk fel velük kocsikázás közben, amiket az ellenfeleinkre lőhetünk. A szereplőkön túl a gokartok és siklószárnyak is gyűjthetőek, amelyek már ténylegesen befolyásolják a szereplésünket a versenyen, és ezek versenyről-versenyre fejlődnek.

Jelenleg több, mint 10 versenypályán mutathatjuk meg, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, illetve ezeknek különböző kombinációin és fordított irányain is játszhatunk. Sok pálya teljesen a fantázia műve, hiszen akár a víz alatt vagy a levegőben is száguldhatunk, de vannak olyanok is, amelyek valós városokból merítettek ihletet. Ilyen például New York, de később London, Tokió és Párizs is helyet fog kapni, hiszen két hetente változni fognak a pályák, hogy ne váljon unalmassá a játék.

Ha a megfelelő karaktert a megfelelő pályával kombinálod, egy helyett három tárgyat is fel tudsz egyszerre venni, ha pedig a megfelelő járművet választod, azzal megdobhatod egy kicsit a pontszámodat. Ha három tárgynak van helyed, és azt sikerül három egyforma elemmel feltölteni, akkor aktiválod az őrjöngő módot, amelyben átmenetileg sebezhetetlen leszel, az adott tárgyat pedig korlátlanul használhatod.

Négy játékmód vagyis versenyosztály található a játékban, amelyek a sebességen túl a nehézséget is jelentik 50cc, 100cc, 150cc és 200cc formában.

Az induláskor 16 kupán méretethetjük meg a tudásunkat, mindegyikben 3 versennyel és 1 kihívással találkozhatunk, ezeknek a teljesítésével válnak játszhatóvá a további kupák. A Mario Kart Tour magán viseli a játék klasszikus jegyeit: megvannak benne a vad ugratások és a levágások a gombát, kagylót vagy más “erőszerző” elemeket rejtő dobozok felé.

A Mario Kart Tour ingyenesen tölthető le az App Store-ból, azonban a teljes játékélményért nem kis összeget kell leszurkolnunk a fejlesztőknek. A Gold Pass-ért havi szinten 1890 Ft-ot kell fizetnünk, amiért cserébe kapunk persze egy rakat gyémántot és egyéb bónuszokat, de csak ez az előfizetés oldja fel a legpörgősebb, 200cc-s versenymódot. Ez az ár pontosan annyi, mint az Apple Arcade havidíja, amiért cserébe viszont már most több mint 100 prémium játékot kapunk teljes valójukban. A Mario Kart Tour ezek alapján enyhén túl lett árazva, de persze mindenki döntse el maga, neki mi éri meg jobban.

A Mario Kart Tour abszolút szórakoztató lett, noha ez a játék is a freemium modell csapdájába esett. Ettől függetlenül nyugodtan töltsétek le, mert extra pénz költése nélkül is jól el lehet vele játszani.

Mario Kart Tour
 • Mario Kart Tour
 • Méret: 235.24 MB | Verzió: 2.6.2
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Én azt várom mikor jelentik be, hogy valamelyik apple procit teszik a switch-be… :slight_smile:

 2. ef-dani says:

  Durva, hogy mennyit kérnek az előfizetésért, de az eddigiek alapján ha muszáj lenne fizetni érte, inkább ezért fizetnék havi 1900-at, mint az Arcadért. Ott még mem bírtam leltölteni olyan játékot, amit 5 perc után ne töröltem volna le, közte a Sonic Racinggel.

 3. A wow classic előfizut ma mondtam le az Arcade miatt. (Természetesen legalább egy iPad kell hozzá, hogy élvezhetőek legyenek a játékok)
  Ami bejött: Operator 41, Assemble, Bermuda, Shinsekai, Overland, Sasquatch, TeEnchanted, Agent Itercept, Oceanhorn 2, Frogger, Spelldrifter, Spaceland, WCF, Way of the Turtle, tint
  Ezeket próbáld ki. Az Assemblet imádja a kisebbik fiam :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!