ASMR Shot on iPhone videókkal rukkolt elő az Apple

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy, a cégtől eddig nem megszokott stílusban készítette az Apple a legújabb Shot on iPhone videókat. A téma ezúttal az ASMR, azaz az autonomous sensory meridian response.

Az Apple, meglovagolva a talán még relatíve újnak számító jelenséget, négy videót is feltöltött a YouTube csatornájára a témában, amelyről az iDownloadBlog is írt.

Na de hogy mi is az az ASMR? Egy újfajta, adott esetben relaxációs hatású jelenségről van szó, amikor az alany a különböző hangok hatására mintegy beleborzong, és egy kellemes, bizsergő érzés terjed szét a fejtől lefelé a gerinc, illetve adott esetben még a vállak vonalába is. A videómegosztó oldalakon különösen elterjedtek az ilyen tartalmak, mégpedig olyan formában, hogy a tartalomgyártó különféle érzéki hangokat kreálva próbál hatni a hallgató érzékeire.

(Ábra: Wikipedia)

Vannak, akikre ez hat, és persze olyanok is, akikből ez semmilyen érzést nem vált ki. A videósok általában suttogva beszélnek, illetve olyan eszközöket használnak, amelyekkel lágy, kellemes hangzást érnek el. Ilyen például a halk dobolás az asztalon, egy papír tépkedése a mikrofonban vagy éppen a fagyalulás, amelyet a második kisfilmben láthatunk.

Nem megszokott módon ezúttal hosszabb darabok kerültek fel a csatornára, a legrövidebb felvétel is 6 perces, és amelyek természetesen iPhone-nal készültek. Mindegyik az ASMR-re épül, tehát relaxációs hangokat hallhatunk a felvételeken. Érdemes fülhallgatóval meghallgatni őket. 🙂

Rád hatnak az ASMR tartalmak?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. JEROME says:

    :slight_smile: juj, én hallgatni sem bírom, a suttogás egyenesen iritál. Érdekes, hogy a többségre ezek nyugtató hatással vannak.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!