fbpx Skip to content

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Az első ebben a sorban az “Oszd meg a legjobb pillanatokat”.

Végre elindulhatsz arra a szuper rendezvényre, amit már annyira vártál. Mindegy, hogy egy koncertre készülsz, egy vásárra látogatsz el, vagy csak egy helyi eseményre ugrasz ki, mindig szereted online megosztani a részleteket a barátaiddal, a családtagjaiddal vagy a követőiddel. Összegyűjtöttük neked a kedvenc alkalmazásainkat, amikkel igazán stílusosan mutathatod be az élményeidet.

Fotók, amiket érdemes megosztani

A jól sikerült fényképek megmutatása a legjobb módja az átélt pillanatok felelevenítésének. Ha garantáltan a legjobb fotókat akarod elkészíteni, válaszd a Camera+ 2 appot, ami automatikusan megjelöli a kép készítésének helyét, ráadásul sorozatfelvételeket is készíthetsz vele, ha például a színpadon állandóan szaladgáló bandatagokat akarod megörökíteni.

A teljes mobilitás érdekében az alkalmazás hasznos szerkesztőfunkciókat is kínál: kiigazíthatod a színhőmérsékletet, ha a fényviszonyok nem épp a legjobbak, a közösségi oldalaknak megfelelő méretűre vághatod a fotókat, vagy egy-egy szűrővel egyedi hangulatot is adhatsz nekik.

[appstore id=”1313580627″]

Ha több szemcsézett szűrőre vágysz, vedd fel a listádra az Infltr appot.

[appstore id=”935623257″]

Dobd fel a sztorikat

Akárhová nézünk, közösségi történeteket látunk, szóval mutasd be te is rajtuk keresztül a rendezvények csúcspontjait. Ha javítani szeretnél a történeteid stílusán, szerezd be a Mojo alkalmazást, ami gyönyörűen animált szűrőivel és minden alkalmat lefedő sablonjaival emelkedik ki a tömegből. Segítségével a posztjaid egyszerű mesékből valódi történetekké alakulhatnak.

[appstore id=”1434861974″]

Küldj hangüzenetet

Nincs időd művészi képeket megosztani, de mégis szeretnél tudósítani az eseményről? A Wavecuttal maximum 60 másodperces hangüzeneteket rögzíthetsz, amiket automatikusan feliratos minivideókká alakíthatsz. Ezeket aztán kedvedre bővítheted szövegekkel, emojikkal vagy akár kis rajzocskákkal is. Exportáld a végeredményt, és töltsd fel a kedvenc közösségi oldaladra, vagy küldd el üzenetben a barátaidnak és a családodnak.

[appstore id=”1459456926″]

Vidd magaddal a haverokat

Nem a te világod az állandó fényképmegosztás? Akkor inkább vidd magaddal a barátaidat – meglehetősen szokatlan módon. Hívd meg őket a Houseparty nevű streamelő app egy zárt csoportjába, és élőben mutathatod meg nekik, hogy mit csinálsz vagy nézel éppen. Így te egy kijelzőn láthatod mindannyiukat, ők pedig első kézből kaphatnak infót az élményeidről.

[appstore id=”1065781769″]

Ha nem akarod élőben közvetíteni az eseményeket, az F3 nevű alkalmazásban is létrehozhatsz magadnak egy profilt, majd ott válaszolhatsz a többiek kérdéseire. Amint megosztod a profilod linkjét, a követőid (akár névtelenül is) elkezdhetnek kérdéseket feltenni a kalandoddal kapcsolatban. Ezeket megválaszolhatod egy-egy feliratos fényképpel, vagy akár a rendezvényen készített videóddal is.

[appstore id=”1336087958″]

Oszd meg a legfrissebb híreket

Az elsők között próbáltál ki egy új játékot? A füledbe jutott valami megosztásra érdemes hír? Kürtöld világgá a Twitteren a Tweetbot 5-tel. Ha azt szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson a mondandód, használd az adott esemény hivatalos hashtagjét – így minden érdeklődő könnyen megtalálja majd a tweetedet. De persze te is rákereshetsz a hashtagre, és megtudhatod, hogy mások miről tweetelnek.

[appstore id=”1018355599″]

Készíts videós diavetítést

Véget ért a rendezvény, sajog a lábad, a telefonod Filmtekercse pedig csordultig van jobbnál jobb fotókkal. Ideje mindet feltölteni, hogy lássa az egész internet. De van egy ötletünk: mi lenne, ha nem egyenként töltögetnéd fel őket, hanem készítenél egy menő diavetítést a kedvenceidből?

A Splice segítségével inspiráló videót készíthetsz az élményeidből. Módosíthatod a képek közti átmenetet, animált szöveget adhatsz hozzájuk, és ha szeretnéd, még zenét is alátehetsz. Végül pedig videóformátumban exportálhatod a művedet, és feltöltheted a közösségi oldalakra, vagy akár közvetlenül a barátaidnak és a családtagjaidnak is elküldheted.

[appstore id=”409838725″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok