iPadOS 13: Galérianézet, Ellenőrzőlisták és Megosztott mappák a Jegyzetekben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPadOS 13 több olyan funkcióval és lehetőséggel rendelkezik, amelyekről talán nem is tudunk vagy csak nem tudjuk, hogyan kell használni.

iPadOS - WWDC 2019

A Jegyzetekben is számos olyan funkció van, melynek használatával megkönnyíthetjük és átláthatóbbá tehetjük jegyzeteinket. Az iDownloadBlog összeszedett három olyan funkciót, amelyek valóban hasznosak lehetnek jegyzeteink használata és rendezése során.

Galérianézet

A jegyzeteinken belül ahelyett, hogy a megszokott listázással látnánk a feljegyzéseket, a galérianézetet választva egy sokkal letisztultabb, bélyegképes verziót kaphatunk.

A beállításhoz a keresés rubrika alatt koppintsunk a bal oldalt látható, négy négyzetes ikonra.

A jobb oldali képen látható csúszkával a rácsméretet csökkenthetjük vagy növelhetjük, valamint galérianézeten belül a jegyzeteket szerkesztési vagy létrehozási idő, illetve cím szerint is rendezhetjük.

Ellenőrzőlisták

Ha a Jegyzetekben listát készítünk, majd az elvégzett elemeket késznek jelöljük, akkor azok a elemek automatikusan a lista aljára kerülnek. Ha szeretnénk ezt megakadályozni, egyszerűen csak a Beállítások, Jegyzetek, Ellenőrzött tételek rendezése menüben átkapcsolhatjuk a funkciót. Az elemeket kedvünk szerint rendezgethetjük is, csak fogjuk meg a kívánt tételt, és húzzuk a lista elejéről a végére vagy ahová csak szeretnénk.

Megosztott mappák

Jegyzeteinket megoszthatjuk másokkal is, akár mappákba rendezve is. Sőt, még a hozzáférés típusát is kiválaszthatjuk.

  1. Nyissunk meg egy mappát, majd koppintsunk a jobb felső sarokban található hárompontos (…) ikonra
  2. Válasszuk az Emberek hozzáadása lehetőséget
  3. A megosztás előtt koppintsunk a felugró ablak alján levő Megosztás beállításai lehetőségre
  4. Válasszunk a Módosíthatja vagy a Csak megtekintheti opciók közül
  5. Majd visszatérve a Megosztás ablakra osszuk meg ismerőseinkkel a kívánt jegyzetet

Ha csak egy adott jegyzetet szeretnénk megosztani, akkor azt a Személyek hozzáadása ikonra koppintva tehetjük meg.

Ez a három funkció egyszerűbbé teheti a jegyzetek kezelését, valamint nem utolsó sorban átláthatóbbak is lesznek a feljegyzések.

Neked hogy tetszenek ezek az új funkciók? Mennyire használod a Jegyzeteket?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Jó lenne a jegyzet app, csak olyan hányatott a sorsa, mint a Mail-nek.
    A rendszerezése volt eddig a leggyengébb, ezért a kis családi teendők felfirkantásánál komolyabb dolgokra nekem nem volt jó. Az is vicc, hogy van a Jegyzetek, az Emlékeztetők, meg a Hangjegyzet. Ez így miért három app, és miért nem működnek együtt? Miért nem tudok hangjegyzetet indítani rögtön a Jegyzetekből, miközben írok? Ha felveszek egy todo-listet, miért nem látom az emlékeztetőkben is rögtön az összes feladatom között? Miért nem tudok egyik jegyzetemből a másikra hivatkozni? Persze lehet trükközni, hogy #valami és akkor a keresőben külön megkeresem, de ez gáz.

    Közben meglepő fécsör, de az angol szavakat néha egész jól kézírásfelismeri a keresője. Magyar mondjuk esélytelen, meg a Pencillel felfirkantott nevek és címek is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!