fbpx Skip to content

A napokban kihirdették a 12. iPhone Photography Awards nyerteseit. A versenyen bárki indulhatott a néhány dolláros nevezési díj befizetése után, utómunkázhatta is az alkotását, csak annyi kikötés volt, hogy az eredeti fénykép egy iPhone-nal vagy iPaddel készüljön. Az idei nyertesek közt egy magyar név is felbukkan, Keresnyei Vince személyében.

A díjak kiosztásával egy időben a jelentkezés is megnyílt a 2020 iPhone Photography Awards-ra, így aki kedvet kapott, már most nevezhet rá, egészen március 31-ig. A nyeremények között iPad és Apple Watch is szerepel, de 1-1 gramm arany és palládium is, ha valakit épp ez motiválna.

Idén több mint 140 országból érkeztek be pályaművek a 18 verseny kategóriába, amelyek közt építészet, utazás, emberek, állatok, természet, gyerekek, portrék, panorámák és még sok más is helyet kapott. A fődíjat, a Grand Prize-t, Gabriella Cigliano (Olaszország) Big Sister névre keresztelt képe nyerte, amit egy iPhone X-zel készített Zanzibár tengerpartján.

Az év fotósa kategóriában a nagydíjon kívül még három embert és alkotásukat díjazták. Diogo Lage (Portugália) Sea Stripes című fekete-fehér képe vitte el az első helyet, amit egy iPhone SE-vel készített. A második helyet Yuliya Ibraeva (Oroszország) Rómában, egy szabadtéri moziban készült, esős képe zsebelte be, amit egy iPhone 7 Plus-szal készített. A dobogó harmadik helyére, egy már erősen utómunkázott kép került Peng Hao (Kína) iPhone X-éből, ami a nevadai Burning Man fesztiválon készült.

A 18 kategória nyerteseit inkább nézzétek végig az iPhone Photography Awards oldalán, hiszen ott mindegyik képről olvashattok egy rövid kis történetet, megtudhatjátok, hol és milyen készülékkel készült, bár sajnos az utómunkázásokhoz használt alkalmazások nincsenek feltüntetve.

Keresnyei Vince (@zangiel) képe az Utazás kategóriában ugyan nem fért fel a dobogóra, de az említésre méltó alkotások közé igen. A kép télen a Deák téren a 47-49-es villamos végállomásán készült, amint a hóban épp a két szerelvény közt baktat egy alak. A kép egy iPhone XR készülékkel készült és a VSCO-t használta az utómunkázásra. Igazán remek kép, gratulálunk!

Neked melyik kép tetszett a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok