Humoros videóval mutatja meg az Apple, mennyivel biztonságosabb a Face ID a Touch ID-nál

Az Apple legújabb reklámvideója igencsak mosolyra kényszerít minket, tényleg mókás lett. 🙂

A téma ezúttal a Face ID. A videó arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Face ID egy sokkal egyszerűbb és biztonságosabb feloldási forma, mint a Touch ID.

A 40 másodperces reklámban a napágyon fekvő úriember iMessage-értesítéseket kap Craig-től. A nyugágyat lassan felemelve fél szemmel rápillant az iPhone XR-re és a Face ID máris felismeri arcát. A férfi a kutyájával együtt nyugtázza az üzenetet, majd folytatták a napozást.

Szerintem zseniális, nézzétek meg:

Az Apple ezzel a reklámmal arra akar utalni, hogy a Face ID egy olyan technológia, ami nem csak hogy gyors, de sokkal biztonságosabb a Touch ID-nál.

Neked hogy tetszik a Face ID?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Kár, hogy touchID-val is ugyan így el lehet játszni ezt. :smiley:

 2. tényleg humoros…
  mikor is teszik vissza a touchID-t az iphoneokba?

 3. Jadeye says:

  nincs biztos hír arról, hogy visszatennék. szeptemberben az új iPhone-ok bejelentésekor majd kiderül, ez változhat-e.

 4. pAnk says:

  Nem tudom, nekem ebből a reklámból csak az easier jött át.

 5. Kicsit vicces, nem vitatom hogy biztonságosabb, ugyanakkor van két húgom (ikrek), akik simán fel tudják oldani egymás XR telefonját a saját arcukkal, míg ez a régebbi telefonjaik (5s) Touch ID esetében nem sikerült egyszer sem. Lehet csak az én szememnek, de annyira nem is hasonlítanak szerintem hogy össze lehessen keverni őket. :slight_smile:

 6. JBeen says:

  Az úgy oké hogy gyors… de ez a videó miért is bizonyítja, hogy biztonságosabb is? :sweat_smile:

 7. vzsolt says:

  Nekem is csak annyi jött le a videóból, hogy kényelmesebb. De hogy ez mitől biztonságosabb az nem.

 8. Nekem még touchID-m van, most, hogy vegre Applepay-ezek, nekem a touch egyszerubbnek tunik. Milyen a faceID-s fizetes?

 9. Nem nehezebb semmivel szerintem, ha előre azonosítasz és nem odatartod - vissza (azonosítani) - majd megint odatartani a fizetéshez.

 10. Face vagy Touch ID!??? Ez felhasználó függő szerintem. Jelenleg face id-t használok és nekem személy szerint jobb mert a a touch id 10-ből 9x nem osmerte fel az ujjamat. Ez most nekem sokkal gyorsabb!
  A fizetés is egyszerű, először kell azonosítani magad utána odatartani a terminálhoz.
  Kösssz Apple. ( előbb is jöhetett volna ez a fizetős dolog… :slight_smile: )

 11. A sugallat miszerint biztonságosabb a férfi szemnyitásából jön. Ha nem nézel tudatosan rá a készülékre, nem old fel. :slight_smile:

  Ikertéma: a Touch ID-nál is volt ilyen disclaimer a technológiai limitációkban, hogy nagyon hasonló emberk (például ikerpár esetében), a touch ID is tévedhet. Mint ahogy a FaceID is tévedhet.

 12. FaceID ide; vagy oda, nekem így is tud zsebből hívni a telóm. Ja, biztos egy manó.

 13. Jadeye says:

  zárolva teszed zsebre?

 14. Igen.

 15. Ujjlenyomat eseten egyáltalán nincs ilyen limitáció, nem létezik két azonos még az egypetéjű ikreknél sem, a genetikának ebben nincs szerepe. A Touch ID esetén az Apple a téves elfogadási arányt (FAR) ha jól emlékszem 1:50.000-ben állapította meg, Face ID-nál pedig 1:1.000.000. De ez csak technikai dolog, a biztonsági szintet ezzel határozzák meg, ilyen eséllyel tudja bárki feloldani a készülékeket. Plusz Face ID-nál az egypetéjű ikrek.

 16. reaim says:

  Kényelmesebb :smiley: Persze csak ha egy pohárnak neki támasztva rakod le az asztalra. Szerintem is mindenki így szokta :_D

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!