Kamerával bővülhet a jövőben az Apple Watch

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A MacBookban, az iPhone-ban és az iPadben is van legalább egy kamera, de szegény Apple Watch eddig kimaradt a jóból.

A MacRumors-nál így képzelnék el a kamerás Apple Watch-ot

Az Apple egy friss szabadalma leírja, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a problémát anélkül, hogy az órában kéne helyet szorítani a kamerának.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala elfogadta az Apple szabadalmát, ami az Apple Watch kameráját az óraszíjba tenné. Az óraszíjból kihajtható lenne a kamera, a kamera képét pedig az óra kijelzője mutatná.

Egy kamera lehetővé tenné, hogy fényképezz vagy éppen FaceTime hívásokat folytass karórád segítségével, ami teljesen új felhasználási területeket hozhatna az Apple Watch számára.

Ezt a szabadalmat még 2016. szeptember 16-án nyújtotta be az Apple, nem sokkal az Apple Watch Series 2 bemutatása után. Az, hogy az azóta megjelent két generációba nem került semmiféle kamera, még nem jelenti azt, hogy az Apple elvetette volna ezt az ötletet, de azért nem is jelent túl sok jót.

Érdemes fejben tartani, hogy az Apple sok őrült szabadalmat is levédet, pusztán azért, hogy más ne tudjon olyan terméket készíteni, ha esetleg később eszébe jutna valami hasonló.

Te örülnél, ha lenne kamera az Apple Watch szíjában?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. előbb-utóbb, így-úgy lesz benne, de remélem nem így

 2. pici says:

  De most jól ertem hogy a szijba lesz? Es ha masik szijat akarok? Akkor onnantol milyen arban lesz egy szij ha alapbol tartalmaz egy kamerat?

 3. gunar says:

  Hát lehet ezzel egyedül vagyok, bár nem hiszem, de tök fölösleges a kínai órák felé elindulni. ott 100 éve van bennük kamera és szvsz pont semmi értelme.

 4. dokk says:

  Kamera helyett pakolnák inkább tele a szíjakat szenzorokkal, vagy mittoodomain.

 5. Szerintem nagy hiba lenne kamerát rakni bele, nem jelentene akkora előnyt, mint amekkora félelmet okozhat az, hogy ezentúl nem csak egy mikrofon, de egy kamera is követi minden lépésemet. A szíjba mehet, max nem veszek olyan szíjat.

 6. Ez természetesen csak a szíjba fog menni. De a telefonodon is van kamera és mikrofon, szóval ilyen szempontból mindegy :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!