fbpx Skip to content

A Sensibo-ról még múlt évben írtunk itt a Szifon.com-on, amit előszeretettel ajánlunk azóta is! A Sensibo a legtöbb split és mobil, vagy akár a központi klímát is felismeri, csupán a gyártót és a típusát kell megadni.

Korábban kétféle klímával is próbáltam, egy régivel és egy újabb GREE-vel, mindkettőt simán kezelte, ha pedig esetleg nem lenne benne az adatbázisban, akkor a távirányítót is megtaníthatjuk neki! A Sensibo rengeteg funkcióval rendelkezik, nézzük is meg őket!

A Sensibo különböző algoritmusok segítségével segít neked, hogy tökéletes hőmérséklet legyen a szobában. Ilyen például a Climate React. Lényegében a hőmérsékletet és a páratartalmat mérve beállíthatjuk, hogy mi 24 és 26 fok között érezzük jól magunkat. Na de a fok nem pontosan azt tükrözi, amit érzünk, főleg ha mondjuk magas a páratartalom: ezt nevezzük Feels Like-nak (árnyékban mást érzel, mint a napon). Például, ha magasabb a páratartalom, akkor mi jobban szeretjük nagyobb teljesítményen használni a klímát, ha alacsonyan van, akkor pedig halkan működjön. Többek között ezt is beállíthatjuk, hogy a 24-26 fok között milyen fokozaton és módon működtesse a klímát.

 

Mindezek mellett az alkalmazás segítségével aktiválhatjuk azt is, hogy ha elmegyünk, automatikusan lekapcsoljon a klíma, ha pedig már majdnem otthon vagyunk, akkor kezdjen el működni a megfelelő hőmérsékleten. Ez persze időre is beállítható, mivel a legtöbb ember reggel jár dolgozni és este jön haza, vagy éjjel 3-kor már nem szükséges, hogy hűtsön, de 7-kor még egy fél órára bekapcsolhat a kávé készítés mellett. Természetesen távolról ki- és bekapcsolhatjuk, állíthatjuk a klímánkat.

Ezeket mind tudja a Sensibo és ő vezérli a klímát. Ahogy említettem, csupán a típusra van szüksége az alkalmazásnak, ezután az egész távirányítót megkapjuk benne, így azt nem kell többé keresni, csupán egy iPhone, iPad legyen a közelben. Családtagjainkat is meghívhatjuk az alkalmazásban, így ők is vezérelhetik.

A héten mobil klímákat nézegettem, egyelőre a Whirlpool mellett tettem le a voksomat (split klímára ugyanis nincs lehetőségem). Erről egyébként rögtön megkérdeztem a céget, és csupán néhány perc múlva válaszoltak is:

A Sensibo számomra továbbra is az egyik legjobb alkalmazás, eszköz arra, hogy távolról, kényelmesen, okosan irányíthassam a klímámat, legyen szó régiről vagy újról. Manapság már általában Wi-Fi-vel is fel vannak szerelve a klímák, de ezzel az eszközzel sokkal okosabbá tehetjük őket, sőt akár Sirivel, Alexával és Google-lel is irányíthatjuk a hangunk segítségével! Ide kattintva megvásárolható a Styleboltban.

[wp-review id=”105231″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.