Így töltődik az AirPods és a tokja

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple nem szokott túl sok információt felfedni arról, hogy hogyan működnek termékei. Az AirPods gyorstöltése kapcsán is csak annyit árultak el, hogy 15 perc töltés után akár 3 órán át is használhatjuk.

AirPods és a bölcsője

Ezt elégelte meg egy Reddit felhasználó, colinstalter, aki úgy döntött, hogy leméri, miként működik az AirPods és töltőtokja töltése.

A teszteléshez az iPhone-okhoz is adott 5W-os fali adaptert, eredeti Apple Lightning kábelt, sima (vezeték nélküli töltésre nem alkalmas) töltőtokot és második generációs AirPods-okat használt.

Colinstalter teljesen lemerítette a fülhallgatókat és a töltőtokot is, majd feltette őket töltőre és megfigyelte, hogy mi is történik.

A diagramról észrevehető érdekességek:

  • az AirPods gyorstöltése az első 3,5 percben 2,35 W-on történik
  • az AirPods 30 perc alatt töltődik fel teljesen, de már a 20. percre 90%-on van
  • ha a töltőtok és a fülesek is teljesen le vannak merülve, 2 óra szükséges a teljes töltéshez
  • a töltőtok töltése nem kezdődik meg, amíg a fülesek el nem érik a 90%-os töltöttséget
  • a töltőtok is gyorsabban tölt az első 10 percben, igaz csak 1,43 W-on
  • a fülesek és a töltőtok együtt sem használ soha többet 2,5 W-nál
  • a töltőtok felnyitása után a töltő 3-4 percig extra áramot használ
  • a töltőtok és az AirPods együttes akkumulátor kapacitása 1,7 Wh, de a veszteség miatt összesen 2,5 Wh-t fogyasztott el a teljes töltés

Most már tudod, hogy hogy működik az AirPods töltése. De mit is kell ebből megjegyezned?

Igazából a lényeg az, hogy mivel az iPhone-od gyári fali adaptere is tökéletesen elég a töltéshez, épp ezért egy vezeték nélküli töltőn se töltődne fel sokkal lassabban az AirPods-od és töltőtokja, valamint hogy ha teljes feltöltést szeretnél, akkor arra maximum 2 órát kell várnod.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!