fbpx Skip to content

Ha követted az Apple Park épülését, akkor biztos emlékszel arra, hogy viszonylag gyakran számoltunk be az építkezést bemutató, friss drón videókról.

Az Apple időközben betiltotta a drónok használatát és az épület is elkészült, ezért az utóbbi időben kevesebb, madártávlatból készített videó került fel a világhálóra. Most azonban feltűnt egy szivárvány tetejű színpad az Apple Park közepén.

A felvételt Duncan Sinfield készítette, aki a múltban is publikált már drón videókat az Apple Parkról:

A felvételen többek közt látszik a Steve Jobs Theater épülete és az Apple Park parkolója is. A legizgalmasabb persze az, ami nem megszokott, az pedig az épületben található park közepén lévő, szivárvány tetejű színpad.

A színpad az eredeti Apple logó színeiben pompázik és azért került felállításra, mert az Apple egy belső bulit szervez május 17-re, amikor megünneplik az Apple Park elkészültét és tisztelegnek Steve Jobs előtt.

Magát a színpadot Jony Ive és az Apple dizájn csapata tervezte a Foster+Partners mérnökeivel, valamint a Gainsbury and Whiting tervezőivel együttműködésben.

Ezeket az infókat a CultOfMac szerezte meg az Apple belső intranet hálózatáról, az AppleWeb-ről, ahol többek közt Jony Ive részletesen kitért arra is, hogy miért döntött a szivárvány díszítés mellett:

Az volt a célunk, hogy olyan színpadot készítsünk, amelyről azonnal látszik, hogy az Apple műve, az “Apple Stage”. Egyik első ötletünk volt a szivárvány használata és ez most azon ritka alkalmak egyike volt, amikor a korai gondolatok beváltak több fronton is.

Sok éve identitásunk része a szivárványos logó. A szivárvány emellett pozitív és vidám kifejezése néhány belső értékünknek, és úgy hiszem, hogy ez az, amiatt ez a kezdeti ötlet ennyire gyorsan és pontosan bevált. A forma is segített, a (szivárvány) félkör gyönyörűen és természetesen passzol az épület gyűrű alakjához.

Ive emellett még kitért arra is, hogy maga a szivárvány körülbelül 25 ezer darab elemből áll és az alumínium keretét 12 napon át készítette egy gépész.

Ebből is látszik, hogy az Apple-nél még egy céges buli esetén se választják a legegyszerűbb megoldást.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Wico Wico says:

    Cupertinoban is jól megünneplik, hogy végre Magyarországon is bevezetik az Apple Pay-t :smiley:

  2. Apple Pride?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Wico Avatar for mekkintos

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Wico Wico says:

    Cupertinoban is jól megünneplik, hogy végre Magyarországon is bevezetik az Apple Pay-t :smiley:

  2. Apple Pride?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Wico Avatar for mekkintos