Szivárvány színpad az Apple Park közepén: május 17-én céges buli lesz az Apple-nél

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha követted az Apple Park épülését, akkor biztos emlékszel arra, hogy viszonylag gyakran számoltunk be az építkezést bemutató, friss drón videókról.

Az Apple időközben betiltotta a drónok használatát és az épület is elkészült, ezért az utóbbi időben kevesebb, madártávlatból készített videó került fel a világhálóra. Most azonban feltűnt egy szivárvány tetejű színpad az Apple Park közepén.

A felvételt Duncan Sinfield készítette, aki a múltban is publikált már drón videókat az Apple Parkról:

A felvételen többek közt látszik a Steve Jobs Theater épülete és az Apple Park parkolója is. A legizgalmasabb persze az, ami nem megszokott, az pedig az épületben található park közepén lévő, szivárvány tetejű színpad.

A színpad az eredeti Apple logó színeiben pompázik és azért került felállításra, mert az Apple egy belső bulit szervez május 17-re, amikor megünneplik az Apple Park elkészültét és tisztelegnek Steve Jobs előtt.

Magát a színpadot Jony Ive és az Apple dizájn csapata tervezte a Foster+Partners mérnökeivel, valamint a Gainsbury and Whiting tervezőivel együttműködésben.

Ezeket az infókat a CultOfMac szerezte meg az Apple belső intranet hálózatáról, az AppleWeb-ről, ahol többek közt Jony Ive részletesen kitért arra is, hogy miért döntött a szivárvány díszítés mellett:

Az volt a célunk, hogy olyan színpadot készítsünk, amelyről azonnal látszik, hogy az Apple műve, az “Apple Stage”. Egyik első ötletünk volt a szivárvány használata és ez most azon ritka alkalmak egyike volt, amikor a korai gondolatok beváltak több fronton is.

Sok éve identitásunk része a szivárványos logó. A szivárvány emellett pozitív és vidám kifejezése néhány belső értékünknek, és úgy hiszem, hogy ez az, amiatt ez a kezdeti ötlet ennyire gyorsan és pontosan bevált. A forma is segített, a (szivárvány) félkör gyönyörűen és természetesen passzol az épület gyűrű alakjához.

Ive emellett még kitért arra is, hogy maga a szivárvány körülbelül 25 ezer darab elemből áll és az alumínium keretét 12 napon át készítette egy gépész.

Ebből is látszik, hogy az Apple-nél még egy céges buli esetén se választják a legegyszerűbb megoldást.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Wico says:

    Cupertinoban is jól megünneplik, hogy végre Magyarországon is bevezetik az Apple Pay-t :smiley:

  2. Apple Pride?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!