fbpx Skip to content

Mi az: 18 éves, szexi és sokba kerül, ha akarsz egyet venni otthonra? Természetesen egy bontatlan, első generációs iPodra gondoltam!

Az eBay-en ugyanis most 19.995 dollárért, vagyis durván 5,8 millió forintért árulnak egy 2001-es, 5 GB-os háttértárral rendelkező első generációs iPod modellt, bontatlan csomagolásban.

Ha az eladónak sikerül eladnia ennyiért, akkor az egész jó üzleti lépés lesz tőle, tekintve, hogy az iPod 2001-ben mindössze 399 dollárba került. Mondjuk ha akkor ezért a pénzért Apple részvényeket vett volna, akkor most 800.000 dollárja lenne, ami kicsit jobban hangzik.

Egészen valószínű, hogy el fogja tudni adni az iPodot, hiszen 2014-ben már kelt el durván ennyiért egy első generációs iPod.

Ez a modell 5 GB-os merevlemezzel, 2 colos monokróm kijelzővel, 10 órás akkumulátor-üzemidővel, FireWire porttal és egy forgó tárcsával rendelkezett a felhasználói felületen való egyszerű navigálásáért. Akkoriban Steve Jobs azzal próbálta eladni az eszközt, hogy az iPoddal akár 1000 dal is elfér a zsebedben.

Ma már persze ennél jóval nagyobb kapacitással rendelkeznek az eszközeink és a streaming zeneszolgáltatásoknak köszönhetően szinte végtelen mennyiségű zenét hallgathatunk, bárhol is legyünk. Mindez azonban talán nem történt volna meg, ha az iPod 2001-ben nem hozza lendületbe az Apple-t, mert az iPod sikere nélkül sosem készült volna el az iPhone és az iPhone sikere nélkül teljesen máshogy nézne ki ma az okostelefon piac.

Épp ezért hálásak lehetünk az első generációs iPodnak. Persze azért még nem kell rohanni és megvenni eBay-ről ezt a közel 20.000 dolláros, bontatlan modellt, elég, ha néha megemlékezünk róla.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok