Az Apple elveszíti a formatervezési csapat három fő munkatársát

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megfogyatkozik az Apple csapata, három fő távozik az Apple dizájnstábjából. Az AppleInsider írt arról, hogy Rico Zorkendorfer és Daniele De Iuliis nemrég hagyta el az Apple-t, míg Julian Hönig az elkövetkező hónapokban tervezi maga mögött hagyni a cupertinói techóriást.

A három tervező együttesen közel 50 éves tapasztalattal rendelkezik az Apple-nél.

Rico Zorkendorfer magyarázata teljesen érthető, ő például azt nyilatkozta, hogy egy kis pihenőt akar tartani, hogy több időt tudjon tölteni a családjával. Nyilatkozatában hozzátette, hogy az Apple jó kezekben van Jony Ive vezetésével.

Hihetetlen új tervezőink vannak – egy új generáció – tette hozzá Zorkendorfer.

A másik két távozóról nem sok mindent tudni, De Iuliis nem válaszolt egy megkeresésre sem, míg Hönig elutasította, hogy nyilatkozzon ezzel kapcsolatban. Nem ez az első ilyen eset, 2016-ban például Danny Coster 23 év után hagyta el a céget, és a legismertebb akciókamera-vállalathoz, a GoPro-hoz igazolt át.

A dizájn részleg az elmúlt időszakban egyébként nem nagyon rukkolt elő új termék formatervvel, a legutóbbi, említésre méltó a 2016-os AirPods, majd azt követően a 2017-ben megjelenő HomePod volt. A jelenleg meglévő termékek esetében – mint például az iPhone, iPad és Mac – a kisebb finomításokon túl nincs érdemi változás. A pletykák szerint az Apple 2020-ban rukkolhat elő teljesen új termékkel, várhatóan egy kiterjesztett valóság alapú fejhallgatóra számíthatunk.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Put2 says:

  Sokat nem veszt velük az Apple… i6tól kezdve kicsit unalmas a formavilág… :nerd_face::nerd_face:

 2. gunar says:

  Azért pont onnantól kezdve csináltak a többiek szinte azonos külsővel telókat, lsd. a samu s6 és társait.
  Attól függetlenül valóban kellene némi arculat frissítés, főként, mert a szépen gömbölyített oldalával nem igazán stabil a fogása, én meg nem tartom tokban, mert agyonvágja a megjelenését.
  De hiába húztak el a régiek, ha nem újakat tesznek oda, hanem csak akik már ott belesimultak az eddigiekbe, akkor nem hinném, hogy alkotnak vmi merészet ami jó is lesz, na meg mit is, mivel ez a terület is hasonló korlátokkal bír, mint a légellenállás, ott is van az idális és ami ahhoz a legközelebb van az egyik olyan mint a másik.
  Ennél meg ugye ott van a felhasználó, az ember és míg így hagyományos módon telefonálunk, addig az ergonómia korlátozza a formát, kialakítást. Ergo technikai innovációkkal lehetne a jelenlegi formáktól szabadulni a leggyorsabban.

 3. evone says:

  “2016-ban például Danny Coster 23 év után hagyta el a legismertebb akciókamera-vállalatot, a GoPro-t.”

  nem semmi számok ezek egy 17 éve alapított cégnél!

 4. Jadeye says:

  köszi, orvosoltuk!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!