Warren Buffett’s Paper Wizard – saját játékkal állt elő az Apple

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az App Store sikereiről rengeteget olvastunk már az elmúlt 11 év során. Azonban ezekért a sikerekért nem az Apple játékai felelősek, hiszen a 2008-as megjelenésű Texas Hold’Em Poker 2011-ben nyomtalanul eltűnt és azóta nem is volt saját játéka a cégnek, most azonban egy nagyrészt saját alkotással leptek meg minket, vagy inkább Warren Buffettet.

Warren Buffett’s Paper Wizard - saját játékkal állt elő az Apple

A pénzügyi világ legendás szereplőjének, Warren Buffettnek neve biztos sokaknak ismerősen cseng, még ha nem is tudják, ki is ő, és miért jelentős karakter. Ő a vezetője annak a Berkshire Hathaway holdingbirodalomnak amely olyan nem kis nevű cégekben birkol nem kis százalékot, mint például az American Express, Coca-Cola, Duracell, vagy épp az Apple, ahol 250 millió részvénnyel rendelkeznek, ami az állomány nagyjából 5 százaléka.

Ennek a holdingtársaságnak nemrég volt az éves részvényesi találkozója, ahol Tim Cook is megjelent, ha már ekkora érdekeltséggel rendelkeznek a cégében. Az eseményt egy humoros videó nyitotta, aminek a főszereplője maga Buffett volt, aki az Apple titkos fejlesztői intézményében remekebbnél remekebb ötletekkel traktálta a mérnököket. Az egyik ilyen ötlet az időgép volt, amelynek a segítségével a fiatalabb énjét akarná a múltban meggyőzni, hogy korábban, még jutányosabb áron tudjon Apple részvényeket venni. A videóban hirtelen Tim Cook is feltűnt, aki az időgép helyett egy újságkihordós játék elkészítését javasolta, ami azért szórakoztató, mert Buffett gyerekkorában ezzel kereste a pénzét, amiből 14 évesen egy farmot meg is tudott vásárolni.

A játék elsőre csak poénnak tűnhetett, amit csak a videó kedvéért bírtak működésre, de valójában amerikai Apple ID-val le is tölthető az App Store-ból. A Warren Buffett’s Paper Wizard egy abszolút egyszerű célbadobós játék, amiben két szintet lehet összesen teljesíteni, egyet a Berkshire Hathaway főhadiszállásának, a nebraskai Omahának kertvárosában, a másikat pedig Cupertinóban, ahol az új Apple Parkba is ki kell hordanunk az újságot.

Warren Buffett’s Paper Wizard - saját játékkal állt elő az Apple

Az épületeket meg kell dobnunk újsággal, hogy a kiszállításért megkapjuk a pénzünket, azonban a sebességen és a változó távolságon túl elrobogó autók és az orrunk előtt elhúzó madárrajok nehezítik meg a dolgunkat. Igazából nem egy nehéz játék és nem is hosszú, hiszen alig pár perc alatt el lehet jutni Cupertinóba és ha ügyesek vagyunk, még Warren Buffett 15 350 pontos rekordját is megdönthetjük.

Érdekes módon a Paper Wizardot az App Store-ban nem az Apple jegyzi, hanem a Wildlife Design, de az alkalmazásban leírják, hogy az elkészítésében az Apple segédkezett és a szerzői jogok is a céget illetik.

 • Méret: 0 MB | Verzió:
 • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Hogy tudom letölteni ? Mert hiába állítom át a régiót nem engedi leszedni

 2. Jadeye says:

  ahogy a cikkben is írtuk, amerikai Apple ID kell hozzá.

  A játék elsőre csak poénnak tűnhetett, amit csak a videó kedvéért bírtak működésre, de valójában amerikai Apple ID-val le is tölthető az App Store-ból.

  a cikk nem írt olyat, hogy a készüléked régióját kellene átállítani, mert nem ettől függ a dolog.

 3. Értem. Köszönöm. Akkor le mondhatok róla…

 4. Jadeye says:

  semeddig nem tart amerikai ID-t létrehozni.

 5. Azt se tudom azt hogy kell. Csak egy új Gmail címmel regisztrálok us régióval?

 6. Jadeye says:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!