Több pletyka szerint is egér támogatást hozhat az iOS 13 az iPad Pro esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az első iPhone-nal bemutatkozott a multi-touch kijelző és vele az iPhone OS, mai nevén iOS, ami egy új, érintéssel történő vezérlésre optimalizált felhasználói felületű operációs rendszer lett. És így több mint 12 évvel az első bemutató után el is mondhatjuk, hogy sikeresnek bizonyult az ujj beviteli eszközként használata.

Vannak feladatok, amikre azonban nem tökéletes az ujj és ezt az Apple is felismerte, amikor 2015-ben az iPad Pro mellett bemutatták az Apple Pencilt. Most azonban úgy tűnik, hogy az érintőceruzánál régebbi eszköz támogatásán is gondolkodnak.

A MacStories szerkesztője, Federico Viticci a Connected podcastban megemlítette, hogy olyan információkkal rendelkezik, miszerint az Apple USB-s egér támogatást fog adni az iPad Pro-hoz. Szerinte az egér támogatása egy kisegítő lehetőség lesz, amit a felhasználók a Beállításokban kapcsolhatnak majd be igény esetén.

Viticci nincs egyedül ezzel az ötlettel, ugyanis Steve Troughton-Smith fejlesztő is úgy véli, hogy az Apple-nél dolgoznak az egér támogatásán:

Troughton-Smith úgy véli, hogy mivel a következő macOS támogatni fogja az iOS-re írt alkalmazásokat is, ezért érthető lenne az Apple részéről, ha az iOS következő változata elhozná az egér támogatását is.

Kicsit furcsának tűnhet, hogy a pletyka vezetékes egérről szól, de az Apple-t ismerve a funkció valószínűleg működni fog vezeték nélküli egerekkel is. Elég csak arra gondolni, hogy az Apple nem is gyárt már vezetékes egeret.

Te örülnél, ha egér támogatással bővülne az iPad Pro tudástára az iOS 13-nak köszönhetően?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Nem sok értelmét látom és nagyon nem örülnék neki. Az iPaden levő alkalmazások ujjal kezelhetőek. Ha ezt elhozzák, akkor lehet megszaporodnak az iPades appok, csak jelentős részük valószínűleg ujjal egyszerűen kezelhetetlen lesz, mivel a lusta fejlesztők nem rajzolnák át a GUI-t. Ezzel csinálnának egy Windows féle katasztrófát a platformból.

 2. Jadeye says:

  gondolom, lesz annyi eszük, hogy majd megkövetelik, hogy normál módon is működnie kell az adott appnak, egér nélkül.

 3. És ezt hogy határozzák meg? Én azt mondom, hogy el lehet találni ujjal egy 5x5 pixeles ikont, ezzel kezelhetőnek titulálok egy kezelhetetlen felületet.

 4. ibron says:

  Sziasztok ios 13 fejlesztői profilt lehet használni már vagy csak legenda?

 5. Jadeye says:

  nincs az iOS 13-ból béta még a fejlesztőknek sem. az iOS 13 első, fejlesztői bétája a WWDC nyitónapján lesz majd elérhető.

 6. Az tényleg egy ütős újítás lenne, ha a macOS és iOS platformok valóban közelebb kerülnének egymáshoz. Hiába volt a hype a pro modellekre, semennyire sem tudja kiváltani a számítógépet. Borzalmas multitasking kezelés, körülményes fájlkezelő, rettenetesen merev beviteli mód. Alkalmazásokkal célfeladatokra jó. Játszani és böngészni a nem pro modellek is elegendőek. Az egértámogatással egy kicsit javulna a pro-k ár/érték aránya.

 7. ibron says:

  Köszönöm

 8. Így nyerne értelmet a külső monitor használatának lehetősége. Mert azokat aztán hiába taperolja az ember lánya, fia, érzéketlenek. Nekem például a munkám 99%-hoz elég lenne egy iPad, de legnagyobb is kicsi - thx. Salesforce - így kell a nagy monitor.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!