Légszennyezettségi, pollen és más allergén kockázati adatok iPhone-ra és Apple Watch-ra!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnálatos módon hazánkban az iOS és ezzel együtt a watchOS sem képes légszennyezettségi adatok szolgáltatni. iPhone-on még viszonylag könnyen találunk erre alkalmazást, azonban órára már sokkal nehezebb.

Air Matters – légszennyezettség és allergia adatok Apple Watch-on

Néhány hónapja egy cikk alatt hozzászólásként találkoztam az Air Matters nevű alkalmazással, ami rendelkezik watchOS komplikációval, illetve iOS-en widget támogatással is. A légszennyezettségen felül még allergén adatokat is kapunk, mint szálló pollen mértéke és fajtája, illetve még jópár más allergéné.

Alapjában véve az Air Matters az otthoni légtisztító eszközökhöz készült alkalmazás, ami magyarul is tud, illetve a már fent említett adatokat is listázza nekünk. Ahogy a lenti képen láthatjátok, szép felületen leolvashatjuk a napi szennyezettséget, allergiai adatokat, illetve ezeket megtaláljuk az Apple Watch-unkon is:

A rendkívül részletes adatokat nyújtó alkalmazás iOS widgetet is tartalmaz, és természetesen reggel értesítést is kapunk a légszennyezettségi és allergiai előrejelzési adatokról. Az Apple Watch alkalmazás is hibátlan felülettel rendelkezik, plusz komplikációval is – lásd a jobb alsó sarokban lévő AQI (Air Quality Index) jelzést:

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, jóformán kedvet kaptam egy levegőszűrőhöz is, annyira jó kis appot dobtak össze hozzá!

Air Matters
  • Air Matters
  • Méret: 171.19 MB | Verzió: 6.12.4
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Közel 2éve használom ezt a programot, egy philips levegötisztitóval pedig több mint 1 éve.
    Allergiásként mondom, hogy az egyik legjobb alkalmazás. Otthon is látod milyen a levegö minösége és tudod irányitani a tisztitót.

  2. Pontosan milyen típusú óra van a kezeden? :slight_smile: Sehogy nem találok rá erre a fényes tokos változatra.

  3. Czo says:

    Aceltokos Series 4-nek tunik. Nalunk nem forgalmazak, kulfoldon szerezheto be.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!