fbpx Skip to content

Az Apple egy érdekes részlettel frissítette az Apple Pencil támogatási oldalát, ami az újabb autók tulajdonosait érintheti.

Apple iPad Pro

Úgy néz ki, hogy ha egy 2018-as iPad Pro modelled van és mágnesesen csatlakoztattad hozzá az Apple Penciled indukciós töltésre, akkor az blokkolhatja az autód kulcsát, ezzel megakadályozva azt, hogy az kinyíljon.

Az Apple így ír a problémáról:

Ha az iPad Pro készülékkel tölti a 2. generációs Apple Pencilt, és az autója kulcs nélküli indítását lehető tevő eszköz a közelben van, akkor előfordulhat, hogy a jelinterferencia miatt nem fogja tudni kinyitni az autót az eszközzel. Ilyen esetben vigye távolabb az iPad Prót az autónyitó eszköztől, vagy vegye le az Apple Pencilt az iPad Próról, vagyis ne rajta tárolja. Miután feltöltődött az Apple Pencil, a jelinterferencia is megszűnik.

Ez egy elég kínos helyzet, de egyes esetekben az Apple Pencil vezeték nélküli töltése pont képes összeakadni a modern autók kulcs nélküli nyitásával. A cég javaslata az, hogy tartsuk távolabb az iPadet, amikor kinyitnánk az autót vagy ne töltsük az Apple Pencilt, amikor az autónkhoz közelítünk. Egyik se tökéletes megoldás, de jelenleg ilyen helyzetekkel is meg kell birkóznunk.

Szép ez a vezeték nélküli, új világ!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok