fbpx Skip to content

Amikor az Apple bemutatta az iPhone X-et és benne a Face ID-t lehetővé tévő TrueDepth kamerát, azonnal felmerült, hogy vajon mikor terjeszti ki ezt a technológiát a cég más eszközökre is.

Hasonló az elgondolás a 2016-ban bemutatott MacBook Pro-k Touch Bar-ja kapcsán is, csak a Touch Bar közel sem annyira univerzálisan szeretett funkció, mint a Face ID.

Amikor 2014-ben az Apple Watch-ban megjelent a Force Touch kijelző, nem gondoltuk, hogy az a technológia mi minden mást tesz majd lehetővé, de később az Apple meglepett minket a zseniális trackpadekkel a MacBookokban és a 3D Touch-csal az iPhone-okban.

Ugyanez a folyamat kezdődött el tavaly ősszel a Face ID-val, amikor az Apple betette a TrueDepth kamerát az új iPad Pro modellekbe. Nem csak annyit tettek, hogy az iPhone-ból átdobták az érzékelőket, hanem egy új megoldást alakítottak ki, amivel minden irányból felold a táblagép zárolása.

A Patently Apple által felfedezett új Apple szabadalom azt írja le, hogy a Face ID hogyan fejlődhetne tovább a Mac számítógépekbe költözéssel.

A szabadalom szerint a Face ID az arc három dimenziós leképezése helyett a felhasználó retináját szkennelné be. Ez egy sokkal biztonságosabb megoldás lenne és nehezebb is lehetne átverni a gépet.

Jelenleg a Face ID ikrekkel és nagyon hasonló rokonokkal néha téved és nem csak a tulajdonosnak oldja fel a zárolást, ezt egy retina alapú azonosítás kizárná.

Amikor az Apple bejelentette a Face ID-t, elmondták, hogy a Touch ID 1:50000 eséllyel téved, ezzel szemben a Face ID pedig 1:1000000 eséllyel. Valószínűleg a retina alapú azonosítás ennél is jobb mutatókkal érkezne.

A retina felismeréssel feloldó Mac már önmagában is izgalmas, de a szabadalomban látszik egy Touch Bar-os. vezeték nélküli billentyűzet is:

Egy ilyen billentyűzet tökéletes lenne azoknak, akik már megszerették a Touch Bar nyújtotta előnyöket és szeretnék máshol is használni, valamint azok számára is jól jöhetne, akiket még kell győzni a Touch Bar előnyeiről. Sajnos azonban közel sem biztos, hogy az Apple képes lesz megvalósítani egy ilyen billentyűzetet, ugyanis a mindig bekapcsolt OLED kijelző jelentősen csökkentené a billentyűzet akkumulátor üzemidejét.

És még ha meg is tudnák oldani ezt a problémát, akkor sem biztos, hogy kiadnák a Touch Bar-os vezeték nélküli billentyűzetet, mert ez csak egy szabadalmi bejegyzés és az Apple szeret olyan dolgokat is levédetni, amikből később nem lesz valódi termék. Épp ezért ebbe a szabadalomba se éld magad bele teljesen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Na, ebből eddig nem valósúlt meg semmi számunkra :frowning:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Na, ebből eddig nem valósúlt meg semmi számunkra :frowning:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa