Így használd a Safari weboldal nagyítási és kicsinyítési lehetőségeit Mac-en!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokszor esünk abba a szituációba, amikor egy webhely tartalma olyan kicsi, hogy szükséges a nagyítás ahhoz, hogy el tudjuk olvasni kényelmesen a szöveget. De olyan is biztos előfordult már többekkel is, hogy túlságosan nagy méretű volt a weboldal tartalma.

A Safariban többféleképpen zoomolhatunk, erről ír az iDownloadBlog egyik cikke.

Több lehetőség is van a webhelyek nagyítására és kicsinyítésére. Az egyik ilyen a következő:

1., Kattintsunk a Nézet menüre, majd válasszuk a Nagyítás vagy a Kicsinyítés lehetőséget, a Szövegméret növelése opcióval pedig a weboldal szövegének méretét növelhetjük. Kicsit lentebb olvasva majd azt is megtudhatod, hogyan lehet csökkenteni a szöveg méretét.

2., Egy másik módszerrel is növelhető vagy éppen csökkenthető a weboldal mérete. Kattintsunk a Safari menüre a felső menüsorban, majd nyomjunk a Webhely beállításai lehetőségre és válasszuk ki a megfelelő értéket az Oldal nagyítása mellett.

Weboldal szövegének nagyítása és kicsinyítése

Ha a szöveg méretét szeretnénk növelni, de magát a weboldalt nem, akkor a következőket tegyük.

Kattintsunk a Nézet menüre a felső menüsoron és tartsuk lenyomva az ⌥ (alt/option) billentyűt. Ekkor a Kicsinyítés helyett megjelenik a Szövegméret csökkenése funkció, felette pedig megtalálható a Szövegméret növelése lehetőség is.

Összes webhely nagyítása automatikusan

Lehetőségünk van arra is, hogy az összes weboldal méretét automatikusan növelje a Safari, ehhez a következőket kell megnyitnunk:

1., Kattintsunk a Safari menüpontra, majd menjünk a Beállításokba

2., A megnyíló ablakban a felső menüsoron kattintsunk a Webhelyek fülre

3., Az oldalsó, Általános ablakban válasszuk az Oldal nagyítása lehetőséget

4., Ekkor a jelenleg megnyitott weboldalak jelennek meg, itt tetszés szerint módosíthatjuk az egyes oldalak méretét

5., Kattintsunk a Más webhelyek megnyitásakor legördülő fülére, majd válasszuk ki a kívánt nagyítási szintet

Ezzel a funkcióval tulajdonképpen egyszerre nagyíthatjuk avagy kicsinyíthetjük a jelenleg megnyitott webhelyeket, valamint a jövőben megnyitott oldalak is a beállított méretben jelennek meg, amennyiben nem szabjuk testre őket.

Ha egy weboldalt megnyitunk, beállítjuk a Beállításokban a Webhelyek menüben a méretét, majd bezárjuk a weboldalt, a Webhelyeknél a Konfigurált webhelyek fülnél lesz felsorolva, tehát a Safari megjegyzi a korábban beállítátott méretet. Ezt persze el is távolíthatjuk, csak kattintsunk a webhelyre, majd az Eltávolítás gombra.

Számodra fontos a nagyítás?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Jesszus, tarts lenyomva, kattins ide meg oda, közben még lépj be a menübe… beteg. A legjobb és egyben a leghasznosabb funkció viszont kimaradt, amihez ráadásul még be sem kell lépni sehova. Ezt sajnos egyetlen más böngésző sem tudja ilyen hatékonyan és szépen megvalósítani, csak a Fasari.
    Két ujjal dupla-tappintás bárhol, és odanagyít, ha hasábra teszed ezt, akkor kihúzza a hasábot teljes szélességre, és máris kényelmesen olvasható, görgethető. Újabb kétujjas dupla-tappintás, és le-zoomol. Természetesen két ujjal a szokásos módon is lehet zoomolgatni ki-be. És nem kell menü, meg alt, kézenfekvő és kényelmes. Életemben nem lépkedtem be ezekbe a nagyítós menükbe.

  2. pintyo says:

    Egyet értek az elottem szoloval! Kivancsi voltam, mit lehet ennyit írni erről a témáról, mikor pofon egyszerű megoldás a legkézenfekvőbb :joy:

  3. Jadeye says:

    a kétujjas koppintással nem tudod beállítani, hogy adott weboldal tartalma mindig X %-ra legyen nagyítva.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!