fbpx Skip to content

Már megszokhattuk az Apple-től, hogy heti szinten tölt fel how-to videókat, azaz tanító jellegű kisfilmeket a YouTube-csatornájára.

Az utóbbi időben leginkább az iPhone funkciókra fókuszáltak ezekkel, azonban most öt videó is az Apple Watch-ról szól, erről írt a 9to5Mac is.

Minden videó körülbelül 30 másodperces és az Apple Watch egyes funkcióira mutat rá. Az első azt mutatja be, hogy hogyan tudjuk megnézni a már elvégzett, korábbi edzéseinket. Első lépésként nyissuk meg a Tevékenység alkalmazást az iPhone-unkon, majd az alsó menüsorból válasszuk az Előzmények lehetőséget. Itt találjuk napokra lebontva az eredményeinket. Részletes adatokat is megnézhetünk, mint például hogy mennyi kalóriát égettünk a mozgás során, vagy éppen hányszor álltunk fel és mozogtunk egy kicsit aznap.

A második videó nem egy funkcióról szól, hanem arról, hogy hogyan kell szíjat cserélni az órán. Sokaknak ez egyértelmű lehet, azonban biztos van olyan, aki nincs teljesen tisztában ezzel. A művelet egyszerű: a Watch hátoldalán találunk két kis gombot, amelyeket ha a körmünkkel benyomunk, oldalirányban ki tudjuk csúsztatni a vájatból a szíjakat. A felhelyezésnél pedig csak a vájatba helyezve kattanásig kell tolnunk a szíjakat.

A harmadik kisfilm a futásnál elérendő cél beállítására fókuszál. Az óránkon ehhez nyissuk meg az Edzés alkalmazást, keressük ki a kültéri vagy beltéri futást, majd a három pontra koppintva adjuk meg az elérni kívánt célt.

Az Apple Watch segítéségével könnyen használhatjuk Sirit is. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy emeljük a szánk elé az órát, majd mondjuk el Sirinek, hogy mit szeretnénk. Az asszisztenst más módon is, a Digitális Korona nyomva tartásával is segítségül tudjuk hívni.

Az utolsó videó a napi Mozgás cél beállítását mutatja be. Nyissuk meg az Apple Watch-on a Tevékenység appot, majd nyomjunk erősen, Force Touch-csal a kijelzőre. Ezt követően megjelennek a Heti összesítés és a Mozgás cél módosítása menüpontok. Válasszuk ki az utóbbit és a mínusz-plusz gombok vagy a Digitális Korona segítségével könnyen be tudjuk állítani az elégetni kívánt kalóriát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok