Az AirPods a legkedveltebb vezeték nélküli fülhallgató, de nem a hangzása miatt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Counterpoint Research nagyszabású fogyasztói felméréséből kiderült, hogy az Egyesült Államokban az AirPods a legkedveltebb vezeték nélküli fejhallgató, erről a 9to5Mac is beszámolt.

AirPods és a bölcsője

Azonban fontos kiemelni, hogy nem a hangzása miatt. De akkor vajon miért szeretik ennyire az emberek?

A válasz egyébként egyszerű. Az AirPods kicsi, könnyed és kényelmes. Más vezeték nélküli fülhallgatókkal összevetve egyszerűbb a használata, jól illeszkedik a fülbe és még könnyen is hordozható – derült ki a felmérésből, ami azt is kimutatta, hogy a Sony és a Samsung mindössze pár százalékkal maradt le a cupertinói vállalattól.

Íme a lista:

 1. Apple: 19%
 2. Sony: 17%
 3. Samsung: 16%
 4. Bose: 10%
 5. Beats: 6%
 6. Sennheiser: 5%
 7. LG: 4%
 8. Jabra: 2%

A válaszadók 41%-a hivatkozott arra, hogy fontos számára fülhallgató vásárláskor a hangminőség. Mindannyian tudjuk, hogy az AirPods nem a hangzásáról híres, bár az kétségtelen, hgy egy szép, tiszta hangképe van, viszont jócskán akadnak versenytársai. A véleményezők szerint a Bose márka a legjobb a hangminőség terén.

Apple AirPods teszt - 3 hónap használat

A Counterpoint Research szerint 2018-ban összesen 35 millió AirPods kelt el, ez a vezeték nélküli fej- és füllhallgató értékesítésének közel 75%-a. A régóta várt második generációs modell várhatóan tovább növeli a vezeték nélküli fülhallgató piacot ebben az évben, a teljes vezeték nélküli füles forgalom pedig 129 millió darabra várható 2020-ra.

A vezeték nélküli fej- és fülhallgatók a jövőben még nagyobb szerepet játszhatnak majd a felhasználók életében. A  digitális személyi asszisztensek – mint például Siri – még több feladat elvégzésére lesznek képesek. Továbbá ezek a fejlett vezeték nélküli eszközök csökkenthetik az okostelefonok használatát, mivel sok olyan feladatot vehetnek át, amelyet a felhasználók az okostelefonjaik segítségével oldanak meg.

Neked melyik a kedvenc vezeték nélküli fül- vagy fejhallgatód?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Agent_H says:

  Bose QC35II, miután meglett az Airpods-ot el is adtam.

 2. gunar says:

  A kettő azért nem összevethető szvsz, mert az egyik fejhallgató míg a másik csak egy füles, persze hogy más a hangja, de a méretei is, abban meg apple jobb sokkal

 3. Ch4rge says:

  Almatakorteveeel
  Utcara sose vennek fel egy ekkora fejest
  Bicora meg plane nem

 4. Agent_H says:

  Értő olvasás megy?
  A kérdésre válaszoltam ami a cikkben volt, pont leszarom, hogy te mit hol mivel csinálnál!

  Fogyatékosoknak:
  Neked melyik a kedvenc vezeték nélküli fül- vagy fejhallgatód?

 5. Agent_H says:

  Hol vetettem össze a kettőt?

 6. gunar says:

  Sehol és nem is azt írtam hogy összevetetted, hanem hogy mivel az egyiket eladtad a másik miatt, írtad a cikkre reagálva, gondolom mert neked az felelt meg jobban. Mert ugye a kettő másik kategória és persze hogy aki főleg zenére használja és az fontos hogy tudjon fülesként is dolgozni a telefonnal, annak a Bose jobb, akinek meg a másik fontosabb és zenét is hallgat annak a kicsi füles jó. Én pl ha már meglenne mindkettő akkor maradhatna is, mert ha zenehallgatás van akkor ugye a Bose, de ha csak mint füles kell akkor jobb a kicsi sztem, persze ez a magán véleményem, ki hogyan szereti. Ezért is írtam ,hogy nem is összevethető. A kettőt összevetni olyan lenne mint ha egy Audi A6 quattro-t hasonlítanánk a Q7-hez én erre gondoltam kb. :woozy_face:

 7. pAnk says:

  Meg azért az eladásokat az is megdobja, hogy a sok csőlátású amerikai azt gondolja, hogy az ájfónja csak az erpoccal megy…

 8. laby says:

  Én személy szerint imádom, és nem is cserélném le másra.

  Iszonyatosan kényelmes, ellenben én nem tudom elviselni a fülbe bedugós fülhallgatókat. Annak is megvannak a maga előnyei, de elviselhetetlen számomra. Szerencsére az Airpods nem ilyen.

  Rendkívül gyorsan csatlakozik mindenhez, és a hangzása is rendben van. Persze ha nem várunk egy earbud fülhallgatótól egy 100 ezer forintos fejhallgató minőséget.

 9. Agent_H says:

  Miutan megvettem a Bose-t, egyszer se használtam, szóval racionálisabb döntésnek gondoltam eladni minthogy elmodhassam, hogy van egy Airpods-om is…
  Majd ha úgy gondolom, hogy nem tudok azzal a tudattal lefeküdni, hogy nincs, akkor veszek egy másikat.

 10. Bose-ba melyik vezeték nélkülit ajánljátok ?

 11. Van olyan másik fülhallgató,amely ugyanazt nyújtja,mint egy Airpods? Tehát összhangban működik a watch-al például és tudom róla vezérelni…,akkor a telefonnal is ugyanúgy csatlakozik,hogy csak kinyitod a dobozát és kész…érintős mindkét oldala,beállítható a telefonon keresztül,hogy milyen funkciókat akarunk jobb-,vagy baloldalon…,vagy éppen leteszem a telefont valahol és a füles használva a hatótávon belül hallom,hogy ahol a telefonom van,ott mit beszélnek esetleg…kb.figyelő-hallás funkció…satöbbi…van ugyanilyen tudású kényelmes viseletű,pici és vezeték nélküli BT füles? Mert ha igen,azt veszek…ja és olcsóbb is legyen,de tudja ugyanazt,amit az Airpods…szóval segítenél?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!