Az adatvédelem fontosságáról szól az Apple új, vicces reklámja

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple a legújabb reklámjában olyan, mindennapos helyzeteket vett elő, amikkel valószínűleg sokan tudnak azonosulni, és amelyek mind a privát szféránkat érintik.

Noha az Apple törekvései úgysem fogják sosem meggyőzni azokat, akik szerint az Apple (is) megfigyeli őket, azért mégis elég sok szempontból tekinthető az iOS ilyen értelemben is biztonságosnak – bár továbbra is igaz az, hogy a felhasználó legnagyobb ellensége saját maga.

A reklám fő mondanivalója ez a mondat:

If privacy matters in your life, it should matter to the phone your life is on.

Ha az életedben fontos a privát szféra, akkor az kell legyen a telefonod esetén is, amin ott az egész életed.

Mondjuk legalább a piszoáros jelenetnél rögtön megfordult a kolléga, és egy másikat választott ahelyett, hogy a már ott lévő úr mellé állt volna be. De hogy a női vásárlók is azonosulhassanak valamivel, láthatunk autóban sminkelést is, aminél tényleg eléggé zavarba ejtő, ha az ember lányát bámulják. (A videó végén a lakatként záruló Apple logó pedig még akár a cég jailbreakkel szembeni hozzáállását is jellemezheti.)

Ugyanakkor még a legjobb adatvédelem sem ér semmit, ha maga a felhasználó a gyenge láncszem, aki nem használ jelkódot a készülékén, vagy az kimerül a 0000, 1234 és hasonló változatokban, és akkor most azt még ne is említsük, hogy milyen alkalmazások számára és milyen engedélyeket adunk meg…

Számodra mennyire fontos a telefonodon található adataid védelme?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Tamaci says:

    Telitalálat!:smile:

  2. Ott a pont!!! 0000-1234 ig teli találat ! Én 4321 használok. :open_mouth:
    :joy::joy::joy:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!