fbpx Skip to content

Érdekes emailt kaptak az Apple Store-ok, illetve a hivatalos Apple szervizek (AASP-k) külföldön, amiben az áll, hogy az Apple utasítására a szervizek már javíthatják az utángyártott akkumulátorokkal rendelkező készülékeket is.

iPhone X akkumulátor

Ez egy rendkívül felhasználóbarát hozzáállás a cég részéről, mert eddig, ha az ügyfél maga cserélte ki az akkumulátort, vagy egy nem hivatalos szervizben cseréltette, azzal elvágta magát az Apple-től, így ő nem volt jogosult a kedvezményes akkumulátor cserére sem.

A belső dokumentumok a következőket írják le az Apple Store-oknak, és AASP-knek.

Ha a javítás nem kapcsolódik az akkumulátorhoz, akkor a Genius Bar és az AASP-k egyszerűen figyelmen kívül kell hagyják, hogy nem eredeti akkumulátor van a készülékben, és folytathatják a szervizelést. Ezek a javítások lehetnek például kijelzőcserék, alaplapcserék, szalagkábel cserék, és így tovább, normál áron.

Ha a javítás az akkumulátort (is) érinti, akkor a Genius Bar és az AASP-k munkatársai számára már megengedett a nem eredeti akkumulátor eredetire cserélése a normál áron.

A szervizelést végző munkatársnak előbb 60% alá kell merítenie a nem eredeti akkumulátort.

A magyarországi iSTYLE AASP-t kérdeztük ezzel kapcsolatban, de nem kaptunk még hivatalos tájékoztatást. Azonban mi korábban már több készüléket is vittünk be nekik a hivatalos akkumulátor cserére, amik nem eredeti akkumulátorral rendelkeztek, probléma nélkül kicserélték bennük. Szóval végeredményben hazánkban is érvényes lehet a fenti hivatalos dokumentum, de érdemes külön megkeresni előtte az adott hivatalos Apple szervizt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok