fbpx Skip to content

1917 óta (Magyarországon csak 1948 óta) március 8. a nemzetközi nőnap, ami a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Az Apple Watch tulajdonosoknak Cupertinóban egy újabb kihívással készültek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az egészséges és sportos életmódra.

Ezek mellett az Apple egy új videót is közzétett a YouTube csatornáján, és még egy Apple Music lejátszási listát is összeállított, amelyben pedig női előadók zeneszámait találjuk.

Apple Watch kihívás

A nőnapi kihívás nem tartozik a túlzottan nehezen teljesíthetőek közé: március 8-án egy egymérföldes, vagyis 1,6 km-es gyalogló, futó vagy kerekesszékes edzést kell teljesítenünk hozzá.

Ezért cserébe egy három dimenziós jelvényt kapunk, amely ezúttal is a nőnaphoz passzoló lilás-rózsaszínes színvilágban pompázik. Ez a kihívás szerencsére világszinten elérhető és nem kell semmiféle régió beállításokkal trükköznünk, hogy teljesíthessük, ahogyan azt mondjuk a Hálaadásnapi kihívásnál már megszokhattuk.

#GlobalFeminism videó

Az Apple Watch kihíváson túl az Apple egy videóval is készült erre a napra, amelyben ismert művészek részvételével láthatunk néhány igen erős statisztikai adatot arról, hogy még milyen sok lépés áll előttünk addig, ameddig el nem érünk a nemek közötti tényleges egyenlőségig.

Az alábbi statisztikai eredményeket olvashatjuk az egyes, a szereplők által is feltartott kártyákon:

  • 3 nőből legalább 1-et ért már fizikai vagy szexuális erőszak;
  • több mint 2,7 milliárd nőt törvényi korlátok akadályoznak meg abban, hogy ugyanazok közül a munkák közül választhasson, mint a férfiak;
  • a világ parlamentjeiben csak 22,8% a nők aránya;
  • a szüléskor bekövetkező elhalálozások 99%-a a fejlődő országokban történik;
  • a világszerte élő 751 millió írástudatlan felnőtt kétharmada nő;
  • 603 millió nő él olyan országokban, ahol a családon belüli erőszak nem minősül bűncselekménynek.

A videóban egyébként az alábbi művészek szerepelnek: Annie Lennox, Mary J. Blige, Dua Lipa, Ed Sheeran, Paloma Faith, Farhan, Gwendoline Christie, Yola, Hozier, Skin (Skunk Anansie), Livia Firth, Beverley Knight, Frank Carter, Nadine Shah, Eve Ensler, Ade Adepitan, Richard E. Grant, Simon Neil (Biffy Clyro), Nina Nesbit, Frank Turner, Eddie Izzard, Richa Chadha és Emeli Sande.

#GlobalFeminism Apple Music lejátszási lista

Ahogyan az előző évben, úgy idén is készített az Apple egy külön Apple Music lejátszási listát erre az alkalomra, amelybe női előadók számait válogatták össze.

Te szoktad teljesíteni ezeket a különleges kihívásokat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok