fbpx Skip to content

Manapság ritkán mondható el bármilyen termékről, hogy akár évtizedekig is hasznát vehetjük, hiszen hamar tönkre tudnak menni ezek az eszközök, illetve a technológia fejlődésével az elavulás is ott van, ami mondhatni természetes.

Mindezektől függetlenül az Apple annak idején egy igen masszív gépet alkotott az Apple IIe-vel, ugyanis a HVG cikke szerint egy szerencsés ‘kutakodó’ szülei padlásán bukkant rá erre a meglepetésre.

John Pfaff, a New York-i Fordham jogi egyetem professzora nem is akármit, egy 30 éves Apple IIe-t talált a poros padláson, ami csodák csodájára nemhogy bekapcsolt, de még egy régi játéklemezt is beolvasott. Az Apple ezt a gépet 1983 januárjában leplezte és egészen 1993 novemberéig gyártották.

A játéklemezt beolvasva a gép felajánlotta, hogy visszaállítja az utolsó mentést, amit 30 évvel ezelőtt mentettek el. A férfi igazán szerencsés, hiszen amellett, hogy egy hatalmas élményben részesült azáltal, hogy egy 30 évvel ezelőtti mentést tudott folytatni, még egy használható Apple IIe masinával is gazdagodott.

John Pfaff több tweetben is közzétett képeket a gépről, amik magukért beszélnek. Tegye fel a kezét, aki lenne a helyében! 🙂 ✋?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.