fbpx Skip to content

Immáron véglegessé vált a 2019-ben megjelenő 230 új emoji listája. A Unicode Consortium által elfogadott emojik közt szerepelnek a már előzetesen beharangozott jelöltek, mint például a flamingó, a vidra vagy épp a vakvezető kutya.

 

A kör és a kocka szimbólumok is új színekben lesznek elérhetőek, illetve a sokak által hiányolt fehér szívet is használhatjuk az idén megjelenő frissítés után.

Az idei a 6. legnagyobb frisstés 2014 óta, a bőrszínválasztó opció 2015-ben került bele a Unicode szabványba, 2016-ban több női emojit kaptunk, 2017-ben a semleges nemű karakterekkel bővül a kínálat, 2018-tól pedig már hajszínt is választhatunk. A 2019-es frissítés viszont szeretne mindenkit képviselni, így a különböző korlátozottsággal rendelkező embereket is, a nemsemleges párokat, illetve az összes bőrszínvariációt a kézenfogós emojinál.

Az Emoji 12.0 59 új, egyedi emojit fog tartalmazni, köztük a 75 nemvariációt, mely összesen 230 új emoji, ha az összes bőrszínvariációt is beleszámoljuk.

? 2019-es Emoji Lista

A fenti képen az összes új, 2019-ben megjelenő emojit láthatjuk, köztük az azonos neműeket ábrázoló kézenfogós emojik, illetve a különböző bőrszínvariációk, hiszen az Emojipediának küldött kérések közül talán ez volt az egyik leggyakoribb, hogy nincs fekete bőrszínű családot ábrázoló emoji.

A különböző formáknak eddig meghatározott színük volt, majd 2016-ban megérkezett a fekete szív, illetve 2017-ben a narancssárga, hogy kiegészítse a szivárvány színeit. Az Emoji 12.0-s frissítéssel azonban már minden formánál ki tudjuk választani az összes színt. Jelenleg a szív emojinak van a legtöbb színvariációja, így ott csak a fehér szív és a barna szív lesz az újdonság.

Megjelenés

A Unicode Consortium 2019. március 5-én fogja bemutatni a Unicode 12.0-t. A készülékek többségén azonban 2019 második felére várhatóak az új emojik, előreláthatólag október, november környékén, amikor a szabványt támogató operációs rendszerek is frissülnek, az Apple esetén ezek ugyebár az iOS, a watchOS, a tvOS és a macOS.

Látható tehát, hogy az új emojik most sem az Apple hóbortja miatt jelennek majd meg, hanem azért, mert a mögöttes Unicode szabvány maga frissül, ami akkor is tartalmazná az új karaktereket, ha az Apple (illetve a többi cég) nem rajzolna az új jelekhez saját képecskéket.

 

Neked melyik a kedvenced az új emojik közül?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Remèlem nem csak ezzel foglalkoznak epölék,hanem a stabilitással és a gördülékenységgel is. Néha az XS úgy beszaggat,hogy rossz nézni. Régebben ilyen nem volt…Ellenben ez a sok moji nagyon kell… :roll_eyes:

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  Látható tehát, hogy az új emojik most sem az Apple hóbortja miatt jelennek majd meg, hanem azért, mert a mögöttes Unicode szabvány maga frissül, ami akkor is tartalmazná az új karaktereket, ha az Apple (illetve a többi cég) nem rajzolna az új jelekhez saját képecskéket.

 3. Hagyjad Jadeye…nem lehet nekik megmagyarázni. Egy ilyen cikk megjelenésénél nincs olyan hogy valaki ne írjon hozzá hasonlót mint az előtted szóló.
  Ezeknél a cikkeknél le is tilthatnátok a hozzászólásokat mert a 99%-a értelmetlen. :smiley:
  Cikkbe is le van írva, 100x el lett már mondva de nem tudják feldolgozni.

 4. Avatar for diario diario says:

  Valami kereséses megoldásban az emojik kozott érdemes volna elgondolkodni. Ennyi emoji kozott mire megtalálom a nekem megfelelot addigra elfelejtem mit is akartam írni… :slight_smile:

 5. Régebben volt hogy bírtam egy szót aztán mikor rányomtam hogy jöjjenek fel az emoji karakterek akkor zöldre váltott szó, arra rányomva kicserélte emojira. Viszont néhány frissítés óta nálam ez nem működik. Ha egy mondatban több szó is volt amire talált emojit akkor végignyomkodva az összeset ki lehetett cserélni.

 6. Tudom, itt nem túl népszerű dolog szeretni egy új emojikészletet, de én őszintén örülök a lajhárnak és a flamingónak, mert a kedvenc állataim. :slight_smile:

 7. Csak pusztán kiváncsiságból: kb összesen hány emojit tartlalmaz a teljes unicode ?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for diario Avatar for weber770531 Avatar for kigyosigergo Avatar for jojo-chan Avatar for Jadeye