fbpx Skip to content

Ha azt kérdezném tőled, hogy melyik a leghíresebb Apple reklám, mit válaszolnál? Az 1984-es Machintosh reklám? A Steve Jobs visszatérése utáni Think Different kampány? A színes sziluett alakos iPod reklámok? Vagy esetleg a Mac vs. PC videók?

Ezeket a reklámokat mind egy embernek köszönhetjük, Lee Clow-nak, aki csütörtökön bejelentette, hogy nyugdíjba vonul. Clow az Apple hirdető partnercégénél, a TBWA-nál dolgozott eddig, a médiaművészet laborban globális igazgatóként. Most azonban, hogy visszavonul, már csak tanácsadói pozíciót fog betölteni a TBWA-nál korábbi részlegén.

A médiaművészet labort a TBWA-n belül Clow eredetileg direkt azért hozta létre 2006-ban, hogy az Apple igényeit jobban ki tudják elégíteni. Ebből is látszik, hogy egy több mint 30 éven át tartó jó viszonyról beszélhetünk Clow és az Apple közt.

Épp ezért egyáltalán nem meglepő, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, is nyilatkozott Clow döntéséről:

Steve-vel és az Apple-lel töltött hosszú együttműködése során Lee olyan vizuális történeteket mesélt el, amik az emberségünket definiáló szenvedéllyel, kreativitással és találékonysággal emelték fel az új technológiákat. Segített az Apple-nek a szűkös időkben és munkája ihletet adott a nézőknek, hogy előre tekintsenek egy izgalmas jövő kezdetén. Lee több mint 50 éves munkája pezseg a rafinált, szívmelengető és lelkes megoldásoktól és kétség se fér hozzá, hogy inspirálni és motiválni fogja a jövő nagy gondolkodóit is.

Lee Clow munkásságáról máshogy nem is emlékezhetnénk meg, mint hogy újranézzük legsikeresebb Apple reklámjait:

Neked melyik Clow reklám a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok