fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban sok pletyka érkezett a tavaszi és a nyári Apple eseményről, ezek közül elsőként a WWDC-t érdemes megemlíteni.

Az Apple fejlesztői konferenciáját, ahol többek között az iOS 13-at is bemutatja majd a cég, az elmúlt években a San Jose-ban lévő McEnery Convention Centerben tartotta meg a cég, így a MacRumors újságírói gondoltak arra, hogy az idei is itt várható. A dátumra végül mégsem itt, hanem a város kulturális rendezvényeit engedélyező irodájának nyilvános naptárában találtak bizonyítékot, ugyanis minden nagyobb tömegrendezvényt be kell jelenteni a városvezetés felé, ahogyan hazánkban is sok esetben kell ugye közterület foglalási engedély.

Ez a naptár pedig a június 3-7-ig tartó héten mutatta, hogy az Apple-nek egy rendezvénye lesz a Discovery Meadow-nál június 6-án este 6-tól 11-ig. Időközben természetesen már eltávolították ezt az oldalról, de már mindegy volt, mert a hír már szárnyra kapott.

A dátum maga egyébként nem igazán tekinthető meglepetésnek, mert 2018-ban június 4-től 8-ig, 2017-ben pedig június 5-től 9-ig tartott az esemény a McEnery-ben, így arra alapozva, hogy az Apple követi ezt a mintát, bárki által könnyen megtippelhető volt az idei dátum is.

Ezen a képen egyébként nem a nyitó keynote dátuma szerepel, hanem az ilyenkor szokásos esti rendezvényé, a Bash-é, ahol a résztvevők sokkal kötetlenebbül beszélgethetnek egymással, és egyben egy jó kis buli is, amikor élő zene mellett étel és ital is várja a konferenciára látogatókat.

WWDC 2019

Egyszóval ahogy az várható is volt, hiszen az elmúlt évek alapján ez már kézenfekvő, június elején az Apple bemutatja az új szoftvereket, többek között az iOS 13-at, amiről eddig nem sokat tudunk. Az új szoftvereknek a fejlesztői változata pár órával a nyitó keynote után már várhatóan elérhető lesz a fejlesztők számára (bár mint tudjuk, ettől függetlenül is rengetegen teszik majd fel egyszeri felhasználóként is) – a nagyközönség pedig hivatalosan a nyilvános bétát felrakva ismerkedhet majd az új rendszerrel. A nyilvános béta általában csak később, a második fejlesztői változat magasságában szokott megjelenni.

A pletykák szerint az új iPhone, iPad szoftver dark mode-dal fog megérkezni. Múlt évben a cég kifejezetten a teljesítmény optimalizálás mellett kötelezte el magát az iOS 12-vel, ami, valljuk be, jól sikerült. Szerintünk az iOS 13 már sokkal több újdonságot fog magával hozni, reméljük, a stabilitást is megtartja majd!

Tavaszi Apple esemény márciusban?

Ugyan csak pletyka szintjén terjedt el, de elég biztosnak tűnik, hogy az Apple egy tavaszi eseményt is tart majd március vége felé. Itt a március 25-29. közötti dátumot tippelik a külföldi portálok, azonban úgy tűnik, hogy hardveres bejelentésre nem számíthatunk. Ilyenkor az Apple az iPadeket szokta frissíteni, de a jelek szerint az iPad és az iPad mini frissítése még tolódik.

Az, hogy az AirPower és az AirPods 2 mikor jelenik meg, továbbra is kérdéses, jelenleg a nyárra tolódnak ezek a frissítések, de lehet, hogy az AirPods-hoz kiadja az Apple a vezeték nélküli töltőtokot. Bár ehhez megfelelő kiegészítőt már vásárolhatunk más forrásból is, rengeteg alternatíva van erre.

Mi lehet akkor a tavaszi Apple eseményen? Nos, elvileg az Apple útjára indítja a streaming videó szolgáltatását, amivel havonta fix összegért elérhetővé válnak filmek, sorozatok. Hasonló szolgáltatás a Netflix, így talán jobban el tudjuk képzelni, hogy mire készül a cég. Szerintem ez egy jó lépés az Apple részéről, mivel elég sok film, sorozat már magyar felirattal vagy magyar szinkronnal is elérhető az iTunes Store-ban. Meglátjuk!

Te mit szeretnél látni a tavaszi Apple eseményen?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Lehet már valamit tudni róla hogy a kicsi SE, megkapja-e az IOS 13-at?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én nem gondolom, hogy az SE-t idén kiszórná az Apple, mert akkor a 6s-t is ki kellene szórja, hiszen az SE azzal van egy szinten, olyat meg még nem csináltak, hogy egy év alatt négy különböző modellt is elkaszáljanak (5s, 6, 6s, SE!), és ez most sem várható.

    az 5s esetén rezeg most a léc, szerintem az lesz az idei áldozat, az annál újabb modellek meg maradnak, így az SE is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for wexxtor360 Avatar for Jadeye