fbpx Skip to content

A kiterjesztett valóság, azaz AR mostanság eléggé divatos megoldás lett a játékfejlesztők körében, hogy a szokásostól eltérő játékokat tudjanak készíteni. A mai alkalmazásunk, a Flippy Friends is ebbe a kategóriába esik.

Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR)

Az Apple már az iOS 11 bemutatásakor is elég nagy hangsúlyt fektetett a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségekre, de az iOS 12-ben érett be igazán a technológia. Ma már külön kategória gyűjti össze az App Store-ban az összes ilyen alkalmazást és játékot.

Egy elég egyszerű, de annál szórakoztatóbb alkotást ajánlanánk most nektek, amivel kipróbálhatjátok, mit is tud a kiterjesztett valóság a telefonotokban. Elég bolondos játékkal van dolgunk, ugyanis különböző kis állatkákkal és egyéb karakterekkel kell időre gyümölcsöket darabolnunk, de nem úgy, mint régen a Fruit Ninja-ban. Keresnünk kell először is egy jól megvilágított, sík felületet, ami mondjuk lehet az asztalunk, de akár a padló is, és azt lassú mozgással le kell követnünk, hogy elég viszonyítási pontot tudjunk a telefon rögzíteni és el tudja majd helyezni a karakterünket és a gyümölcsöket.

Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR)  Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR)

Amint kész a felmérés és ezzel a pálya is, már csak annyi a dolgunk, hogy leszúrjuk valahova a figuránkat, ami lehet egy narvál, egyszarvú, sárkány, kék maci, sült pulykán ülő cowboy vagy akár egy tündérhercegnő is. Ezek után pedig a kamerával be kell céloznunk a gyümölcsöket és kilőni a figuránkat, ami esésével fel is darabolja a gyümölcsöt. Három ugyanolyan gyümölcs után szupertöltést kapunk, ami az összes környéken lévő gyümölcsöt szétaprítja. Amint az adott szint teljesítéséhez szükséges gyümölcsökkel végeztünk, a pálya véget is ér és mehetünk is a jutalmunkért, ami többszörözhető reklámok megtekintésével. Természetesen minden szintnek van egy idő limitje, amin belül kell teljesíteni a kívánt gyümölcs számot, vagy ha ez nem sikerül, akkor kezdhetjük újra.

Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR) Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR)

Az egyjátékos módon túl többjátékos mód is van a Flippy Friends-ben, amivel magasabb szintre emelhető az élvezeti faktor, ugyanis ekkor egymástól vesszük el a gyümölcsöket, és az nyer, aki az idő lejárta alatt a legtöbbet szétdarabolta. Maximum négyen lehet együtt játszani és hát mondanom se kell, hogy ehhez mindenkinek egy helyiségben kell lenni, de ha ez megvan, akkor garantált a szórakozás, sőt, sokkal jobb is, mint egyedül, mert ott csak az idő ellen játszunk, bár itt jól lehet gyűjteni az aranyakat és a gyémántokat, amivel az újabb figurák vásárolhatóak meg.

Sajnos már-már undorító módon tele van ez a játék is reklámokkal és alkalmazáson belüli vásárlásokkal… De ha ezeken túl tudunk lépni, vagy épp a reklám mentességet kifizetjük, akkor a Flippy Friends kellemes szórakozást tud nyújtani.

[appstore id=”1398800650″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok