fbpx Skip to content

A napokban írtunk arról, hogy hogyan állíthatjuk a be a jelzések és az ébresztőóra hangerejét iPhone-on.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy nem csak globálisan, az összes jelzéssel együtt állítható az ébresztő hangja, hanem tudjuk külön, csak magát az ébresztő hangerejét is állítani. Persze ez azért nem olyan egyértelmű, mint amilyennek elsőre gondolnánk.

Ehhez az Óra alkalmazás Alvás funkcióját kell használnunk. Az Alvás menüponton belül fontos, hogy be legyen kapcsolva az Alvás funkció. Ezt követően menjünk a Beállításokba, itt tudjuk a csúszka segítségével beállítani az ébresztő kívánt hangerejét. Ezzel a beállítással csak az ébresztőóra hangerejét állítjuk. Ez azért hasznos, mert például én a csengőhangot szeretem közepes hangerőn használni, de ez a közepes hangerő ébresztőnek nagyon hangos.

Az ébresztés és az egyéb jelzések hangereje tehát csak ezzel a funkcióval állítható külön, ha a hangerőszabályzó gombokat használjuk, vagy a beállításokban a Hangok és haptikus jelzések menüpontban szabályozzuk a hangerőt, azzal csak globálisan, az összes jelzés hangját tudjuk állítani, beleértve a sima ébresztő hangerejét is.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.