Öt videó az iPad Pro képességeiről

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kezdjük egy apró időutazással. Január 27-én volt 9 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPadet.

Az iPadet Jobs a laptop és a telefon közti eszközként pozicionálta, ami jobb néhány dologban mindkettőnél, de nem váltja le egyiket se. Úgy vélte, hogy a táblagép jobb lehet internetböngészésére, e-mailezésre, fotók és videók nézegetésére, zenehallgatásra, játékokra és eBookok olvasására, mint az okostelefon vagy a laptop.

Tekintsünk először vissza erre a 9 évvel ezelőtti eseményre:

Azóta eltelt 9 év, bemutatásra került az iPad Pro és az Apple most már a laptopokat akarja leváltani az iPaddel. A legtöbb potenciális vásárló fejében azonban megmaradt az, hogy az iPad inkább csak tartalomfogyasztásra alkalmas, ezért az Apple időről-időre megpróbálkozik olyan reklámokkal és videókkal, amik az iPadet professzionális munka elvégzésére képes eszközként prezentálják.

A legújabb öt videóból megtudhatjuk, hogy az iPaden lehet podcastot és prezentációt készíteni, szöveget szerkeszteni, jegyzetelni és lakást berendezni virtuális bútorokkal.

A videók legnagyobb előnye, hogy 1 perc környékén mozognak hosszban, így egy rakás apró mozzanatba betekintést engednek, amik sejtetik, hogy mire alkalmasak az iPadre elérhető alkalmazások.

Például a podcastok készítésekor az Anchor nevű alkalmazásban kerül felvételre a hang, de a Fájlok alkalmazásból húzza be a felhasználó a zenét és a GoodNotes alkalmazásból olvassa a jegyzeteit.

A lezárás minden videónál ugyanaz: az Apple közli a nézővel, hogy iPaddel vették fel és iPaden szerkesztették. Ez már önmagában bizonyíték arra, hogy az iPad képes lehet többre is a tartalomfogyasztásnál.

Neked melyik iPad Pro videó tetszett a legjobban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. zsoxxa says:

  The new way to bend it kimaradt :joy::joy::joy:

 2. paul78 says:

  A világ legzseniálisabb találmánya jelenleg az iPad Pro 2018 12.9 inch, 1 TB + magyar bill., pencil. Ha pedig van mellé egy iPhone XS Max 512 GB-od is, akkor Te vagy a KIRÁLY! :prince:t2:

 3. Agent_H says:

  Vannak ennél olcsóbb vágódeszkák is zöldség aprításra.

 4. Hello
  Köszi az összefoglalót!
  Arra lennék kíváncsi, hogy valahogy lehet-e monitort csatlakoztatni az iPadhez, mert erről még nem olvastam sehol infót. Valami dokkolóféleség monitor és/vagy hdmi kimenettel, vagy hasonló. Úgy tényleg ki tudná váltani sokmindenben a PC-t.

 5. Agent_H says:

  Az vicces lenne, és mi lenne ebben az esetben a pointing device?
  Merthogy egeret nem tud kezelni, ha tudna egyből vennék egy Pro-t.

 6. Jadeye says:

  köszi a kiegészítést. :slight_smile:

 7. Agent_H says:

  Bocs, mit ér egy külső monitorral?
  Komolyan kérdezem.
  Azon túl, hogy tükrözi a tábla kijelzőjének tartalmát?

 8. costee says:

  Néhány alkalmazásban nem csak tükrözés történik, pl. a Fotók alkalmazás natív felbontásban is ki tudja küldeni a videókat, az iMovie képes külső monitorra rakni a videó képét, stb.

  Csak a fejlesztőkön múlik, hogy kihasználják-e a külső monitort, a rendszer ad támogatást ahhoz, hogy más jelenjen meg rajta.

 9. Agent_H says:

  Yah, és? Ezzel ki tud váltani egy PC-t?
  Mert ő ugye ezt szerette volna…

 10. Lightroom hoz gondoltam, az IPS monitorra rákötni, de jogos a felvetés, egér nélkül nem sokra mennék vele.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!