fbpx Skip to content

Szinte nincs olyan ismert személyiség, celeb, akinek ne lett volna szüksége legalább egyszer az életében testőrök vagy biztonsági személyzet alkalmazására. Sok esetben tud indokolttá válni, hiszen a rajongók fanatizmusa az egészséges határt átlépve akár fenyegető is lehet.

Amerikában megszokott dolog, hogy a hírességek testőrökkel együtt flangálnak az utcán, (néha persze indokolatlanul, lásd Jason Momoa, aki nagyobb termetű, mint bárki a sleppjéből… 🙂 ), azonban elsőre igazán furán hangzik, hogy egy tech cég vezetője is alkalmaz testőröket. Márpedig ez Tim Cook esetén is így van, és egész szép kis összeget fordított erre az Apple 2018-ban, még akkor is, ha összevetjük a többi nagyobb vállalat CEO-inak védelmére fordított összegekkel.

Az Apple nem olyan régen egy közleményben publikálta, hogy 2018-ban 310 ezer dollárt fordítottak Tim Cook személyes védelmére, ami átszámítva nagyjából 87 millió forintra rúg. Ez nem kevés pénz, azonban ha jobban körülnézünk, találunk több olyan CEO-t is a Szilícium-völgyben, akik életének és privát szférájának védelme ennek a többszörösébe került.

 

Elsőként például az Amazon és az Oracle 1,6 millió dollárt (450 millió Ft) költött fejenként Jeff Bezos és Larry Ellison védelmére, ami jócskán meghaladja az Apple költségvetését. Ehhez képest eltörpül az Intel ex vezetője, Brian Krzanich védelmére fordított 1,2 millió dollár, illetve az Alphabet vezérének 600 ezer dolláros “védelmi pénze”.

Ha pedig azt gondoltuk, hogy ezt már nem lehet fokozni, a Facebook tulajdonosa és kiötlője, Mark Zuckerberg biztonságára 10 millió dollárt költöttek, ami majdnem 3 milliárdot tesz ki magyar valutában kifejezve.

Zuckerberghez képest Cook biztonságára az Apple jóval kevesebb összeget szánt, jóllehet közszereplése sem volt feltétlen annyi, mint a Facebook alapítójának. Azonban volt olyan év (2015), amikor 700 ezer dollárt is elköltöttek, tehát a 2018-as év biztonsági szempontból nem volt kiemelkedő az Apple-nek.

Annál inkább érdekesebb volt az eladások tekintetében, hiszen 2018 volt az első olyan év, ahol relevánsan csökkentek az értékesítésből származó bevételek, az iPhone XS és XS Max és XR piacra dobása ellenére is. Ha ez a trend így folytatódik, és nem villantanak valami igazán király dolgot, kuporgathatják az aprót Tim Cook védelmére 2019-ben. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. most pedig van mitől (kitől) félnie… :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. most pedig van mitől (kitől) félnie… :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon