fbpx Skip to content

Az Apple 1976-ban robbant be a köztudatba, amikor is Jobs-ék megalkották az Apple I-et. A paletta az évtizedek során jócskán gyarapodott, annyira sok Apple-termék született, hogy fejben nehéz is lenne évszámra pontosan tudni.

Az iDownloadBlog írt arról, hogy egy Reddit felhasználó, FoxyFoxMulder készített egy olyan összeállítást, amiben az elmúlt 42 év termését láthatjuk évre pontosan.

A kép készítője színekre bontotta az eszközöket, így könnyen tájékozódhatunk, ha például csak a számítógépek megjelenési évére vagyunk kiváncsiak.

Az idővonal igen hosszú, az Apple sikere az Apple I-gyel kezdődött és az elkövetkező évek során egyre okosabb gépeket dobtak piacra, és hozzájuk természetesen különböző kiegészítőket is készítettek, úgy mint a nyomtatók vagy éppen a Macintosh Mouse.

A vállalat további fontos mérföldkövei közé tartozott az 1984-ben megjelenő Apple Macintosh, majd az 1998-as iMac. 2001-ben az iPod lett hatalmas siker és új fejezet a cég életében, de az igazi áttörést a 2007-es év hozta, amikor is bemutatkozott az első iPhone. Az iPhone volt az a telefon, amely forradalmat jelentett az okostelefonok piacán.

A következő nagy lépés az első iPad bemutatása volt 2010-ben, majd pedig évről-évre jöttek a már piacon levő termékek újabb generációi. Az Apple 2015-ben mutatta be az első Apple Watch-ot, amely szintén nagy mérföldkőnek mondható. Ez a képes táblázat tehát jól összefoglalja az Apple eddigi élettörténetét egészen tavaly év végéig.

De vajon mit hoz a 2019? Mi izgatottan várjuk. És Te? 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem kötekedésképp, de valahogy eszembe jutott beleböngészni egy-két termék megjelenése kapcsán és pl. a 2013-as henger MacPro-t nem látom benne. Pedig elég ikonikus termék…
    Amúgy jópofa az ábra.

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja meg az SE sincsen a listában! ???

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for dumber56 Avatar for gunar