fbpx Skip to content

A legnagyobb elektronikai kiállítás, a CES, azaz a Consumer Electronics Show már elstartolt Las Vegasban.

Az Apple az ilyen kiállításokon sosem vesz részt kiállítóként, azonban most valamilyen szinten mégis megjelennek a CES-en.

Az iDropNews cikke szerint az Apple a jelenlétét egy hatalmas, körülbelül 13 emeletes reklámmal fejezi ki a Marriott Hotel oldalán. A hotel közvetlen a CES helyszíne mellett található. A plakáton a “What happens on your iPhone, stays on your iPhone” mondattal többek között a Google-nek és az Amazonnak akar alávágni, hiszen ők minden ilyen nagyszabású elektronikai kiállításon jelen vannak.

Miközben a Google és az Amazon adatokat gyűjt az ügyfeleiről és azokat monetizációs célokra használja, az Apple nem, és ezt nem fél kinyilatkoztatni.

Az adatvédelem nekünk emberi jog. Ez egy polgári szabadság – mondta Tim Cook 2018 júniusában a Cambridge Analytica Facebook adatbotrányakor.

Nos, nem tudni, hogy az Apple meddig tart ki az álláspontja mellett és mikor vált szolgáltatásalapú üzletre, de addig, amíg az adatvédelem mellett áll, a legnagyobb versenytársakat ‘zaklathatja’ ezzel.

Maga a szöveg egyébként rögtön értelmét veszti, ha valaki bekapcsolja az iCloud bármely szolgáltatását, hiszen akkor az adott szolgáltatás adatai már nem csak a készüléken lesznek rajta, hanem (titkosított formában) az Apple szerverein is, az iCloud fiókunk alatt – de ne kukacoskodjunk ennyire. 🙂 Viszont eszünkbe juthat, amikor pár éve különböző hírességek fotói és egyéb adatai kerültek illetéktelen kezekbe egy-egy kitalált jelszó miatt, bár erre az Apple azóta már bevezette a kétlépéses hitelesítést.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.