fbpx Skip to content

Az AMS az Apple számára biztosítja az arcfelismeréshez szükséges alkatrészeket, amelyeket a Face ID-val rendelkező iPhone-okban és iPadekben találhatunk meg.

A 9to5Mac egyik legújabb cikkében arról olvashatunk, hogy a beszállító cég új, OLED-panel mögött elhelyezkedő környezetifény- és infravörös közelség (ambient light, proximity) érzékelőket biztosíthat majd a cupertinói vállalatnak.

Az AMS elmondása szerint azáltal, hogy az érzékelők az OLED-kijelző mögé kerülnének a TCS3701 kódnevű alkatrésszel, tovább lehetne növelni a kijelző és a készülékméret arányát. Azt azért fontos tudni, a környezetifény- és közelségérzékelők viszonylag kis alkatrészek, tehát nem ezek töltik ki a notch nagy részét – bár az iPhone X és újabb készülékekben egyébként nagyobb méretű a fényérzékelő, mint bármely korábbi modellben.

Környezetifény- (narancssárga) és közelségérzékelő (zöld, felette a fehéres téglalap az infravörös fényvető) az iPhone X esetén

A Face ID több alkatrészből áll, a pontprojektor, az infravörös kamera és az infravörös fényvető felel az arcfelismerő funkció tökéletes működéséért, a beszédhangszóró és az előlapi kamera mellett ezek az alkatrészek foglalják a hely nagy részét a notch-ban:

A Face ID működéséhez szükséges infravörös kamera (sárga), előlapi kamera (piros) és infravörös pontprojektor (narancssárga)

Így az AMS által szállított érzékelők kijelző mögé helyezése még nem lesz elég ahhoz, hogy a notch-ot eltüntessék, hiszen ott van még a pontprojektor, a fényvető, az infravörös kamera, az előlapi kamera, és persze a beszédhangszóró is.

Az Apple megrendelései egyébként az AMS gyártói kapacitásának mintegy 45 százalékát teszik ki az elemzők szerint, bár maga a cég egyébként eddig még nem nevezte meg ügyfeleként az Apple-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Azért az mennyire lol, hogy a többi márka az össze-vissza hajtogatható kijelzőket mutogatja, meg teszteli, Apple world-ben, meg még mindig ott tartunk, hogy Oled?!

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de a hajtogatható is ugyanúgy OLED.

  3. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Totopad: es a mai oled iPhone-okban is hajlekony a kijelzo valamilyen szinten :slight_smile: aki bontott mar szed oled panelt az tudja :))

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for totopad Avatar for Jadeye