Így kerülheted ki az App Store 150 MB-os letöltési korlátozását mobilinterneten

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Személyes problémám is gyakran volt az, hogy sürgősen le akartam tölteni App Store-ból egy alkalmazást, viszont nem voltam Wi-Fi közelben, így kénytelen voltam a mobilinternet-keretemre hagyatkozni.

App Store alkalmazás 150MB

És igen, itt jön a probléma: gyakran ütköztem abba, hogy az app nagyobb volt 150 MB-nál, így bármennyire is szerettem volna letölteni, nem tudtam, mert az iOS nem engedte. Hálistennek van erre is egy trükk, mindössze néhány beállítást kell elvégeznünk.

Az tény, hogy megvan az előnye a mobiladatforgalom korlátozásnak, hiszen nem akarunk súlyos plusz összegeket fizetni az app letöltések által felhalmozódó adatforgalomért, viszont sokak már korlátlan csomaggal rendelkeznek, ahogy én is, így nem probléma egy-egy alkalmazás letöltése 4G segítségével.

Fontos tudni, hogy ez a trükk csak az adott app letöltését engedi folytatni, és csak időleges dolog. Ha újabb appot szeretnénk letölteni, akkor elölről kell kezdeni az egészet. Tehát ez valójában egy hiba, amit hasznunkra tudunk fordítani.

Keressünk az App Store-ban egy olyan alkalmazást, melynek mérete biztosan meghaladja a 150 megabájtot (érdemes a játékok között válogatni). Győződjünk meg róla, hogy nem kapcsolódunk a Wi-Fi-re.

Kezdjük el letölteni a kiválasztott alkalmazást. A rendszer ki fogja írni, hogy a mérete meghaladja a 150 MB-ot, csatlakozzunk egy Wi-Fi hálózathoz: “A következőnél nagyobb alkalmazás: 150MB”. Nyomjunk az OK gombra, ekkor a kezdőképernyőn az alkalmazást már “Várakozás” fázisban láthatjuk.

Menjünk a Beállításokba, azon belül az Általános, Dátum és idő alá lépjünk be. Kapcsoljuk ki az “Automatikus beállítás” lehetőséget, majd manuálisan állítsuk be az időt pár évvel előbbre, például válasszuk a mai dátumot 2023-as évjárattal. Az év igazából mindegy, csak a jövőben legyen.

Arra viszont figyeljünk oda, hogy ha korábban beállítottuk a Beállítások, Üzenetek alatt, hogy az üzenetelőzményeket a készülékünk csak 1 évig vagy 30 napig tartsa meg, akkor az üzeneteink törlődhetnek!

Ezután koppintsunk a letöltődésre várakozó appra, ami ezután le fog töltődni mobiladatforgalommal is.

Végül ne felejtsük el visszakapcsolni a dátum és idő esetén az automatikus beállítást, mert a helytelen dátum és idő több problémát is okoz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. “csatlakozzunk egy Wi-Fi hálózathoz”
  ???
  :grin:

 2. Jadeye says:

  mármint mi a kérdésed?

 3. És mennyivel egyszerűbb lett volna berakni egy kapcsolót hogy engedélyezd manuálisan ha pl no limit adatforgalmad van…

 4. Az, hogy miért a procedúra, ha van wifi amire csatlakozni tudsz?
  Ergo amiről szólna a cikk, hogy wifi nélkül letölteni 150 Mb±os appot, lehetetlen, mert indításnak kell wifi.

 5. Jadeye says:

  nem kell az indításnak a Wi-Fi. de próbáld ki. a cikk első mondataiban pedig ott van, hogy ez akkor lényeges, ha épp hogy nincs Wi-Fi, amire tudnál csatlakozni. ha van Wi-Fi, akkor fel sem dobja a 150MB-ról szóló jelzést.

 6. mremil says:

  Az ilyet úgy hidalom át, hogy iPadról kiosztom a netet, felcsatlakozom, majd letőltöm :smile:

 7. megyo says:

  Hát, ha van egy ipad-ed…

 8. swayze says:

  Némelyik hozászóló mint a vak ablak!

  “Megosztom a wifit az iPadomról!” Brávó akkor tényleg nincs wifid, esetleg nem mész haza letölteni? :confused:

  Kedves szifon ez a cikk nagyon mem az amit a cím ír! Ennek a címe inkàbb az kellen legyen, Hogyam tőltsünk le 150MB-nál nagyobb app-ot mobilneten ha lassú a wifi!

  Mert ugye azt tudjuk, hogy aki a buszon vahy vonaton van vagy bárhól vam ahól valójában nincs wifi ott ez a cikk semmit se fog érni!

 9. Jadeye says:

  ez a cikk, ahogyan az első pár mondatában külön írjuk is, arról szól, hogy mit tudsz tenni, ha NINCS Wi-Fi.

  ha van Wi-Fi, akkor NINCS ilyen 150MB-os korlát. ha lassú a Wi-Fi, azt a cikk nem tárgyalja, mert arról szól, hogy mit tehetsz, ha CSAK mobilneted van, és NINCS Wi-Fi.

 10. Te osztod itt az észt meg kritizálsz másokat aztán te vagy a legfogalmatlanabb mind közül…

  Épp az a lényege a cikknek, hogy NEM KELL WIFI HOZZÁ EGYÁLTALÁN

  Ha a szövegértés nem megy akkor próbáld végig a leírást, talán úgy sikerül megérteni…

 11. Mondjuk azt nem értem, hogy miért, de tényleg működik.
  Mi köze van a dátumnak a letöltendő app méretéhez? Ezek tényleg bolondok.

  Amúgy almáék igazán haladhatnának a korral, ma már nem ritkaság a korlátlan mobilnet.
  Pl. IOS frissítést sem enged 4G-vel lehúzni, ami elég bosszantó volt a legutóbbi alkalommal…

 12. Jadeye says:

  ez egy hiba, tehát igazából nincs mögötte értelem. :slight_smile:

 13. Grat​:clap:t3::clap:t3::rofl:

 14. Tamas says:

  Tegnap frissitettem ket alkalmazast mobilneten keresztul. Az egyik 237 a masik 219 megas volt.
  Elobbit siman frissitette, utobbira bedobta a 150megas korlatozast. Egyesevel frissitettem. Akkor ez hogy van?

 15. Köszi a jó cikket, tudtam is alkalmazni egy app letöltésnél. Viszont megszívtam, mert a Watch azóta megállt a tevékenység számlálásban, és egy jó hosszú folyamatot fogok vele ma megszakítani, ha nem indul tovább. Az üzenetekre figyeltem ahogy írtad, illetve visszaállítottam az időt is, de órák óta nem megy tovább egyik karika sem

 16. Szia!

  Ajj, igen az órára nem gondoltunk. Próbáltad újra indítani az órát és az iPhone-t is? Legközelebb kapcsold ki az órát is erre az időszakra az a biztos.

 17. Igen kössz!
  Amint elküldtem a posztot, eszembe jutott az újraindítás és beírta még a kimaradt órákat is!
  Kössz mégegyszer!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!