Új, 10″-es iPad és egy olcsóbb iPad mini érkezhet 2019-ben

Az Apple az elmúlt időszakban komoly rotációval pörgette az iPad generációkat, szinte minden félévre jutott egy teljesen új eszköz, vagy egy feljavított változat. Ez alól kivételt képezett viszont a mini széria, mely a 2015-ös mini 4 megjelenése óta semmilyen ráncfelvarrást vagy frissítést nem kapott.

Hogy miért, az egy érdekes kérdés, bár a kijelzőben jelentősen növekvő iPhone-ok és az iPad méreteinek növekedése egy jó indok a minik mellőzöttségére. Ezen látszik most változtatni az Apple 2019-ben egy új modell piacra dobásával, legalábbis a China Times szerint.

A hírek szerint a 10″-es modell nem csak belülről, hanem kívülről is megújul, a jelenlegi trendeket ismerve pedig számíthatunk a nagyobb kijelzőméretre és a kávák keskenyítésére, amit a jelenlegi iPad Pro modellek is megkaptak már.

Az iPad mini 5-öt korábban már Ming-Chi Kuo is megjósolta, a jelenlegi pletykák szerint az új tablet tömeges gyártása még az év végén indulhat, és a jövő év elején pedig leránthatja róla a leplet az Apple.

A felépítéséről sokat még sajnos nem lehet tudni, viszont az olcsóbb fémjelzésből adódóan számolhatunk akár egy gyengébb kijelzővel, de újabb hardverrel szerelt modellel is. Bár tegyük hozzá, a mini 4 egyik legerősebb pontja a mai napig a kijelző, pixelsűrűségben még mindig leköröz több jelenlegi modellt is.

Ami a külsőt illeti, a napokban kiszivárgott egy fotó az új mini generáció tokjáról, amiből arra lehet következtetni, hogy a kameraelrendezés hasonló lehet az iPad Pro modellekéhez, illetve vélhetően a jack csatlkozó továbbra is megtartásra kerül, legalábbis a tokon található kivágás erre utal.

A pörgős generációváltások ellenére az Apple azonban az eladások lassulását várja, ami betudható annak is, hogy a széleskörű iOS támogatásnak és a 64 bites hardvernek köszönhetően egyre tovább állják ki az idő próbáját a régebbi iPadek is.

Hogy mire számíthatunk jövőre, azt egészen pontosan még most sem tudjuk, én viszont kifejezetten örülnék egy mini frissítésnek, ugyanis az iPad mini 4 már korántsem olyan sebes, mint a megjelenésekor, bár hétköznapi használatra még most is tökéletesen alkalmas. Az Apple látszólag pedig még nem tervez megválni tőle, továbbra is forgalmazza a 128GB-os változatot, eléggé borsos áron a többi modellhez viszonyítva. Viszont a mérete és praktikussága miatt sokak számára a mini az ideális választás.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ha kijön az új mini, gondolkodás nélkül 128-ast behúzok feketébe.

  2. Én idén tényleg akartam venni egy iPad-et, a pro-kat nézegettem is, de nagyon hosszas vívódás (vagy fél év) után egy hybrid windows pc mellett döntöttem! Fontos érv számomra a hordozhatóság, de kb ugyanarra használnám, mint az iPhone-t, így inkább a funkcionalitáns mellett döntöttem egy hordozható hybrid képében! Így nem leszek iPad tulaj már megint.

  3. expa says:

    Ha kijön az új mini, gondolkodás nélkül 128-ast behúzok fehérbe.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!