Új, 10″-es iPad és egy olcsóbb iPad mini érkezhet 2019-ben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az elmúlt időszakban komoly rotációval pörgette az iPad generációkat, szinte minden félévre jutott egy teljesen új eszköz, vagy egy feljavított változat. Ez alól kivételt képezett viszont a mini széria, mely a 2015-ös mini 4 megjelenése óta semmilyen ráncfelvarrást vagy frissítést nem kapott.

Hogy miért, az egy érdekes kérdés, bár a kijelzőben jelentősen növekvő iPhone-ok és az iPad méreteinek növekedése egy jó indok a minik mellőzöttségére. Ezen látszik most változtatni az Apple 2019-ben egy új modell piacra dobásával, legalábbis a China Times szerint.

A hírek szerint a 10″-es modell nem csak belülről, hanem kívülről is megújul, a jelenlegi trendeket ismerve pedig számíthatunk a nagyobb kijelzőméretre és a kávák keskenyítésére, amit a jelenlegi iPad Pro modellek is megkaptak már.

Az iPad mini 5-öt korábban már Ming-Chi Kuo is megjósolta, a jelenlegi pletykák szerint az új tablet tömeges gyártása még az év végén indulhat, és a jövő év elején pedig leránthatja róla a leplet az Apple.

A felépítéséről sokat még sajnos nem lehet tudni, viszont az olcsóbb fémjelzésből adódóan számolhatunk akár egy gyengébb kijelzővel, de újabb hardverrel szerelt modellel is. Bár tegyük hozzá, a mini 4 egyik legerősebb pontja a mai napig a kijelző, pixelsűrűségben még mindig leköröz több jelenlegi modellt is.

Ami a külsőt illeti, a napokban kiszivárgott egy fotó az új mini generáció tokjáról, amiből arra lehet következtetni, hogy a kameraelrendezés hasonló lehet az iPad Pro modellekéhez, illetve vélhetően a jack csatlkozó továbbra is megtartásra kerül, legalábbis a tokon található kivágás erre utal.

A pörgős generációváltások ellenére az Apple azonban az eladások lassulását várja, ami betudható annak is, hogy a széleskörű iOS támogatásnak és a 64 bites hardvernek köszönhetően egyre tovább állják ki az idő próbáját a régebbi iPadek is.

Hogy mire számíthatunk jövőre, azt egészen pontosan még most sem tudjuk, én viszont kifejezetten örülnék egy mini frissítésnek, ugyanis az iPad mini 4 már korántsem olyan sebes, mint a megjelenésekor, bár hétköznapi használatra még most is tökéletesen alkalmas. Az Apple látszólag pedig még nem tervez megválni tőle, továbbra is forgalmazza a 128GB-os változatot, eléggé borsos áron a többi modellhez viszonyítva. Viszont a mérete és praktikussága miatt sokak számára a mini az ideális választás.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Ha kijön az új mini, gondolkodás nélkül 128-ast behúzok feketébe.

  2. totopad says:

    Én idén tényleg akartam venni egy iPad-et, a pro-kat nézegettem is, de nagyon hosszas vívódás (vagy fél év) után egy hybrid windows pc mellett döntöttem! Fontos érv számomra a hordozhatóság, de kb ugyanarra használnám, mint az iPhone-t, így inkább a funkcionalitáns mellett döntöttem egy hordozható hybrid képében! Így nem leszek iPad tulaj már megint.

  3. expa says:

    Ha kijön az új mini, gondolkodás nélkül 128-ast behúzok fehérbe.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!