fbpx Skip to content

Nem újdonság, hogy a 2018-as iPad Pro rendkívül vékony lett. Ez persze azt is jelenti egy ekkora táblagép esetén, hogy könnyedén hajlik, ami látható is az alábbi képen.

iPad Pro hajlítás

Az elmúlt hetekben több vásárló is beszámolt arról, hogy már a dobozból kivéve(!) egy eleve meghajlott iPad Pro-kat kaptak. Erre az Apple azt válaszolta, hogy a gyártási folyamat egyes részei miatt elképzelhető, hogy valóban meghajlik az iPad Pro, de ez nem hiba! Mivel a működésben nem befolyásolja a készüléket, ezért alapjában véve nem tartozik a garanciális problémák közé sem.

Természetesen, ha már ott helyben kibontjuk, megnézzük, ellenőrizzük, akkor ki kell cseréljék a boltban a készüléket, illetve a webes vásárlás esetén is 14 nap elállás áll rendelkezésünkre (bár ez országonként változó), ha nem tetszik a termék.

Dan Riccio: ez nem hiba

A 9to5Mac egy olvasója írt is ezzel kapcsolatban egy emailt az Apple-nek, amire Dan Riccio, az Apple hardvertervezésért felelős alelnöke válaszolt:

Azaz Dan Riccio szerint az új iPad Pro designja és precíziós előállítása az Apple minőségi elvárásaival megegyezik, vagy még meg is haladja azokat, illetve a tervezése is megfelelő gondossággal történt. Riccio szerint az új modellek esetén 400 mikronos eltérés a megengedett, akár azok egyenességét tekintve is, illetve a készülék belső felépítése is sokkal “szorosabb”, mint a korábbi generációké volt. Az Apple közlése szerint ezek a lehetséges eltérések nem fognak változni a termék normál használata során.

Ez tehát azt is jelenti, hogy a gyárilag nem hajlott iPadek nem fognak később sem meghajlani csak úgy maguktól, hacsak mi magunk nem hajtogatjuk őket.

Mennyire hajlik az iPad Pro? Ennyire:

BendGate – ha nem tervezési, akkor gyártási hiba

Mi úgy gondoljuk, hogy az Apple-nek ki kell cserélnie az ilyen, már a gyártáskor meghajlott készülékeket, hiszen az nem a felhasználó hibájából bekövetkezett sérülés.

Nyilván a használatból eredő elhajlás már a vásárló felelőssége, de ahogyan annak idején az iPhone 6 esetén, úgy most az iPad Pro kapcsán is kénytelen lesz a cég visszaülni a tervezőasztal mellé, és kitalálni, hogyan orvosolhatja ezt a problémát. Véleményünk szerint ugyanakkor a felhasználó nem tekinthető felelősnek abban az esetben sem, ha nem is tud arról, hogy a készülék könnyebben meghajolhat, mint az általa korábban használt modellek. De várhatóan ezt már a jogászok dolga lesz eldönteni.

A korábbi bendgate-et az iPhone 6s készülékháza volt hivatott orvosolni, így most sem tartjuk valószínűnek, hogy a jövőre megjelenő új modellek előtt az Apple változtatna bármit is az iPadek házán, ami ezt a jelenséget kiküszöbölné. A fentebb olvasható levél alapján pedig azt sem hinnénk, hogy termékvisszahívást indítana erre. Persze sosem lehet tudni.

Mindenesetre mi azt javasoljuk, hogy személyes vásárláskor már rögtön az üzletben ellenőrizzük az új készülékünket, webes vásárlás esetén pedig élhetünk az elállás jogával a törvényileg megszabott határidőn belül, de érdemes a visszaküldés szándékát ilyenkor azonnal jelezni az Apple Támogatás felé.

Te mit gondolsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Szégyen! Ezek miatt váltottam más márkára.

 2. Ez nagyon gáz.

 3. Avatar for gunar gunar says:

  igen reményeink szerint sosem fognak hasonló felfogásban sem autót sem bútort gyártani!

 4. Remélem változtatnak, az irányvonalon, mert ez nagyon nem jó.

 5. Avatar for pAnk pAnk says:

  És a boltban valóban kicserélik? Vagy azt mondják ilyen az új ájped, mehetsz haza?

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lehet eszkalálni, ha nem akarják kicserélni: üzletvezető, fogyasztóvédelem, sajtó.

 7. Ennyi negativ kritika után mi vesz rá arra, hogy egy kisebb vagyonért vásárolj bizonyíthatóan hibás terméket?

 8. Mert a termék maga ettől még jó, sőt…

 9. Avatar for paul78 paul78 says:

  Számomra nyilvánvaló, hogy nagyon sokan ezt a terméket nem fogják megvásárolni, akármilyen erős is a processzor, az iOS alkalmazások ezt nem tudják kihasználni (jelenleg). A következő szériás iPad valószínűleg megerősített burkolatot fog kapni mint annak idején az iPhone 6S az elődjének a hasonló problémája miatt. Másrészt az USB Type-C azon kívül hogy rá tudod dugni közvetlenül a fényképezőt és egy monitort, semmi előnyt nem jelent (jelenleg) a tavalyi 10.5-höz képest (ami egyetlen átalakító segítségével mindezt tudja és ráadásul több féle típusú pendriveot is kezel, az új modellel ellentétben). Én is erősen gondolkoztam a megvásárlásán, de ezt a szériát 100 % hogy kihagyom!

 10. Avatar for monguz monguz says:

  Ennél rosszabb hozzáállást keresve sem találhattak volna. Meg is érdemlik ha esik a részvény…

 11. Avatar for info1 info1 says:

  Előszőr is kellemes ünnepeket mindenkinek.

  Másodszor azért legalább az vigasztaló lehet, hogy bárki aki ilyet akar venni az kipróbálhatja a boltban is.
  Én is ezt tettem 2 hónappal ezelőtt vagyis amikor megjelent és akkor még nem is volt ez a hajlítós botrány.
  Nálam egyszerű volt a helyzet kézbe fogtam és abban a pillanatban raktam is le, hihetetlenül könnyű törékeny rossz arányokkal rendelkező készülék!
  A deisgn problémákról már nem is beszélve, az a hatalmas újítás, hogy vissza hozzák az ipad 1 lapos élét? hát ettől nem estem hanyatt, most az egyszer jó döntést hoztam, hogy nem vettem meg hanem maradok a 2017-es verziónál hiába mind a két gép 12.9 colos, az új gép valami annyira kellemetlen fogásó és rossz megjelenést hozó gép, hogy tényleg még akkor sem kéne, hogyha ingyen adnák…
  Egész egyszerűen még azt a fáradtságok sem érné meg, hogy hírdetést adjak fel utána…

  Szóval sajnos ez az új gép egyáltalán nem jön be…arról nem is beszélve, hogy eszméletlenül drága!
  Tényleg olyan mintha valami műanyag lego játékot fognék a kezemben…

 12. Ennyi pénzért igenis ez nagyon gáz! Ha ágyban fekve véletlenül elalszol rajta simán görbülhet.

 13. 400mikron az semmi. A hajszál 1500mikron is lehet. Akkora teljes felületen ezt a különbséget nem veszed észre. Sehogy.

 14. Ott azon a képen ahol be van rajzolva a piros négyzet mindennek tűnik az a hajlás de nem 400 mikronnak. Az valóban nem lenne észrevehető, de szerintem arra az iPadre konkrétan az új Folio billentyűzet sem illeszkedne. És ha ezek tényleg out of the box így tudnak érkezni az baromi gáz.

 15. Srácok nekem minden cuccom Apple de azért azt ne mondjuk már hogy 400 mikron az semmi, imádom, hogy 0.4 mm toleranciát 400 mikronnak írunk és mindenki boldog! 0.4mm rohadt sok 0.3-0.4mm eltérés már simán észreveszel szemmel nem kell hozzá semmi extra csak egy asztal amire lerakod vagy élével belenézel! Egy olyan cég ami a tökéletességről szól ott a max 100mikron ja bocsánat 0.1mm az elfogadható fém felületek esetén (a műanyag az más)

  btw
  Ha a mutató és nagy ujjad résnyire kinyitod az 100-200 mikron.

 16. Egy ekkora felület két vége közt szerinted sok?:roll_eyes:

 17. Avatar for gunar gunar says:

  Igen ha arányaiban és a kornak megfelelően nézzük akkor sok!
  Vegyük a nagy piramist ami a sarkától a másikig kisebb eltérést mutat arányaiban mint ez kb és mikor is építették? :smile:

 18. Ha jobban megnézem az enyém is ferde. Inkább úgy fogalmaznék hogy nem tökéletesen egyenes és a két hosszanti oldala nem totál egyforma. Ez azért messze van a képen látottaktól, de nem egyenes ez tény.

 19. Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzért legyen már egyenes a k. Életbe

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for info1 Avatar for monguz Avatar for miklosantal Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for zsoltszeker Avatar for boki1981 Avatar for seaky77 Avatar for Godlike Avatar for paul78 Avatar for mekkintos Avatar for pAnk Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin