Egy 43 éves dal a legtöbbet lejátszott zene az Apple Music és más szolgáltatások esetén is

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy 43 éves dal került a toplisták tetejére az összes zenei streaming szolgáltatásnál. Az Apple Music, a Spotify és a többiek is többször biztosították az élvezetre vágyó füleknek ezt a dalt, mint bármi mást a 20. századból. Van tipped, hogy melyik dal lehet?

A Bohemian Rhapsody, a híres brit rock legenda, a Queen zenekar dala hivatalosan is a világ legtöbbet streamelt dala lett a 20. századból, valamint egyben a legtöbbet streamelt klasszikus rock dal is.

A Universal Music Group osztotta meg először a hírt:

A Bohemian Rhapsody-t régóta emlegették a világ legjobb dalaként. 2004-ben a dalt elhelyezték a Grammy Hall of Fame-ben és Freddie Mercury éneklési teljesítményét a világ legjobbjának nevezte rock kategóriában a Rolling Stone magazin.

Az azonnal felismerhető dallam sikerén segített az idén megjelent Bohém rapszódia című film is, ami bemutatja a banda karrierjét. A film bemutatása után mindössze 5 héttel a leggyorsabban növekvő bevételt mutató életrajzi film lett.

Brian May, a Queen gitárosa és egyik alapítója azt nyilatkozta, hogy “A rock zene folyója folyamokba formálódott. Nagyon boldoggá tesz, hogy a mi zenénk még mindig a maximumon folyik”.

A Digital Trends a hír kapcsán érdemesnek látta megjegyezni, hogy ezzel a Guns N’ Roses “November Rain” című száma lekerült a dobogóról. Az új sorrend a 20. századi rock slágerek közt:

 1. Queen: Bohemian Rhapsody
 2. Nirvana: Smells Like Teen Spirit
 3. Guns N’ Roses: Sweet Child O’ Mine

Szóval összességében annyira nem szomorkodhat a Guns N’ Roses, azért a top 3-ban még mindig van egy számuk.

Te láttad már a Bohém rapszódia című filmet?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. totopad says:

  Én láttam a filmet! Ha filmrajongóként nézem, baromi jó volt, jó storyval, jó karakterekkel színészekkel, ha viszont Queen rajongóként, akkor gáz! Tele volt pontatlanságokkal és csúsztatásokkal! Viszont a zene kárpótolt mindenért!

 2. Mi most akarjuk majd megnézni azért köszi az infót. Én nem vagyok Queen rajongó csak szeretem, akkor élvezni fogjuk. :slight_smile:

 3. totopad says:

  remélem nem veszed spoiler-nek, de baromira ajánlom a koncertjelenetek, kiváltképp, mert nincs egy rohadt mobil sem az emberek kezében, egyszerűen csak figyelnek a zenészekre, egészen elképesztő :smile:

 4. Igen igen Youtube-on már láttam az eredetiket, és annyira más DE ANNYIRA! Nagyon tetszenek azok az archive felvételek.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!