fbpx Skip to content

Az Apple mondhatni gyakran mutat be “csendben”, a YouTube csatornáján különböző reklámfilmeket, amelyek nagy részéből még akár trükköket is elleshetünk.

Az elmúlt hetekben több témában tett közzé kisfilmeket a vállalat, ezek mindig ötletesek és különlegesek. Gyakran készítenek ‘Shot on iPhone’ kampányvideókat is, melyek lényege, hogy olyan trükköket tudhatunk meg az iPhone-nal való fotózás és videózás terén, amit eddig talán még nem ismerhettünk.

A legújabb ilyen ‘Shot on iPhone’ videó viszont kicsit más, egy japán fénykamionról szól, a Lady Misaki-ról. Japánban létezik egy olyan szubkultúra, hogy a kamionosok különleges és extrém módon díszítik fel a kamionjaikat. A kisfilmben egy kamionsofőr, Kazuya Sekino mesél erről, valamint bemutatja kamionját, Lady Misakit, és annak történetét.

https://youtu.be/XCrxa5UECB4

Egy másik új reklámfilmben a csoportos FaceTime videóhívás funkcióé a főszerep. A videóban magányos Elvis imitátorok szerepelnek, akiket egy csoportos FaceTime hívás hoz össze. A kisfilm üzenete, hogy könnyedén, akár 32 ember is képes egyetlen FaceTime videóhívásban részt venni (videóval csak iPhone 6s és újabb készülékeken, a korábbiak esetén csak videó nélkül).

https://youtu.be/Fm2o1tGeobg

Na, de hogy térjünk ki a közelgő ünnepre, a karácsonyra, az Apple egy aranyos, karácsonyi animációs kisfilmmel is kedveskedett nekünk. A ‘Holiday – Share Your Gifts’ nevezetű videó arra hívja fel a figyelmet, hogy merjünk bátrak lenni, merjünk alkotni akár karácsonykor is, hiszen a saját kezűleg készített dolgok sokkal nagyobb értéket képviselnek, mint bármi más.

https://youtu.be/3dJCroCMBPM

A gyönyörű animációs kisfilm készítéséről egyébként egy kulisszavideó is készült, amiből kiderül, hogy milyen megoldásokkal készítették az animációt. Megtudhatjuk azt is, hogy mennyi kellék és díszlet kellett a megvalósításhoz, valamint hogy mennyi ember komoly munkája ez a 3 perces videó.

https://youtu.be/ab3mZateax4

A napokban pedig két valós történeten alapuló kisfilmet is közzétettek. Az igaz sztorik mögött egy-egy sikertörténet van, hiszen ebben a két videóban felhasználók mesélnek arról, hogy miként mentette meg az életüket az Apple Watch.

Az első videóban Michael történetét hallhatjuk, akit egy halálos vérmérgezéstől mentett meg az órája:

Az alábbi videóban pedig több történetet hallhatunk, mesél egy anyuka, akit egy autóbalesetben segített ki az órája; egy 13 éves srác szívroham előjeleit tapasztalta; egy másik felhasználót pedig mélyvénás trombózisára figyelmeztette az okosórája. A videóban hallhatunk még egy kiteszörfösről is, aki az óra segítségével időben tudott jelezni fiának a veszélyről.

Ezek a kisfilmek is jól mutatják, hogy mennyi előnye lehet egy Apple Watch használatának és biztos, hogy a jövőben is rengeteg ember életét megmentheti, hiszen az EKG és az esésérzékelés funkciók egészen biztosan hasznosak lesznek és segítenek majd a bajba jutottakon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok