fbpx Skip to content

December elején járunk még, de az Apple máris elhozta a Best of 2018-as listáját az idei év legjobb alkalmazásairól és játékairól iOS-re és macOS-re egyaránt, viszont a watchOS most kimaradt. Ezúttal csak a legjobbakat emelte ki a gyűjtői gárda, a futottak még kategóriát már nem.

Best of 2018 – év legjobb alkalmazásai az Apple szerint

Az év legjobb alkalmazásainak felkutatása egy nemzetközi felhívással indult, ahogyan az App Store ide vonatkozó része is írja. Öt kontinens íróit, szerkesztőit, kurátorait kérték fel, hogy küldjék el az általuk legjobbnak vélt 2018-as alkotásokat. Így született meg az idei lista. Az idei díjazottak elég változatosra sikeredtek, van itt olyan játék, ami aprólékos kézi illusztrációkat tartalmaz, de van olyan oktatóalkalmazás is, amely megtévesztően életszerű animációval kelti életre magát. Voltak olyan alkotások, amik az elménket, míg mások a testünket mozgatták meg. Érdemes csemegézni a listából.

Procreate Pocket – az év iPhone-alkalmazása

Az iPadek, ahogyan a 2018-as Pro széria bizonyítja, bőven alkalmasak akár első számű munkaeszköznek, akár irodai, akár művészi vonalon dolgozók számára is. Egy Apple Pencillel kiegészülve pedig egyszerűen verhetetlenek lesznek, főleg ha olyan remek alkalmazásban alkotunk, mint a Procreate Pocket. A művészek a Procreate-re esküsznek iPaden.

[appstore id=”916366645″]

Donut County – az év iPhone-játéka

Nem mindennapi ötletre épít az év iPhone-játéka, hiszen a sok építkezős játék után végre egy olyannal van dolgunk, amiben a rombolás a cél, de nem céltalanul, ez nagyon fontos. A rejtvényeket egy mosómedvék irányította, folyamatosan növekedő lyuk személyben kell megoldanunk, ahol a szemét kincs és a történet se utolsó.

[appstore id=”1292099839″]

Froggipedia – az év iPad-alkalmazása

A biológia egy nagyon izgalmas tudományág, viszont nem mindenki számára befogadható, ahogyan azt tanórán halhatta gimnáziumban. A kiterjesztett valóságnak és az élethű grafikának hála viszont olyanok számára is izgalmassá varázsolható ez a tantárgy és a különböző békák, akiknek eddig mind a tanórától, mind ezeketől a kétéltűektől iszonya volt.

[appstore id=”1348306157″]

Gorogoa – az év iPad-játéka

Nagyon érdekes koncepcióra épül az év iPad-játéka, ugyanis egy mesekönyv lapjain keresztül egy varázslatos labirintusba csöppenünk. Az oldalon található négyzetek mozgatásával alakíthatjuk a történetet és oldhatjuk meg a rejtvényeket.

[appstore id=”1269225754″]

Pixelmator Pro – az év Mac-alkalmazása

Az Adobe ökoszisztémát nehéz elhagyni, hiszen annyi minden dolgozik össze a Creative Cloud előfizetésnek hála. Amennyiben mégis lecserélnék a Photoshopot egy nem előfizetéses modellel dolgozó és olcsóbb alkalmazásra, akkor Mac-en tökéletes választás a Pixelmator Pro.

[appstore id=”1289583905″]

Gardens Between – az év Mac-játéka

Gyönyörű grafikával és mesteri logikai rejtvényekkel dolgozik az év Mac-játéka, amely az időről, az emlékekről és a barátságról szól. A két főhős életének és barátságának állomásait élhetjük át újra egy nem minden napi játékban, ahol az időt manipulálva oldhatjuk meg a rejtvényeket.

[appstore id=”1373575045″]

Sweat – az év Apple TV-alkalmazása

Egyre nagyobb trend, hogy már nem hús-vér személyi edzővel formálódunk a nyárra, hanem alkalmazások segítségével. Lehet ezt iPhone-on, Apple Watch-on is csinálni, de ha már ott az Apple TV a nappaliban, miért ne lehetne nagy kijelzőn nézni, mit is kellene csinálni, hogy formában jöjjünk? Ekkor lehet jó választás a Sweat.

[appstore id=”1049234587″]

Alto’s Odyssey – az év Apple TV-játéka

Ki ne ismerné az Alto szériát? Míg az első részben még a hófödte csúcsokról csúszhattunk le meditáló környezetben, addig a második részben már a snowboardot és a havat a sandboard és a homokdűnék váltották fel. 4K-s Apple TV-n kifejezetten relaxáló élményt nyújt.

[appstore id=”1182456409″]

Az idei évben két trendet is kiemelt az Apple, amelyekben további alkalmazásokat és játékokat találhattok. Az év játéktrendjéről itt olvashattok, az év alkalmazástrendjéről pedig itt.

Számodra mi az év alkotása?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok