Hangeffekteket kaphat az Animoji jövőbeni verziója

Az Animoji funkció még az iPhone X megjelenésével érkezett, a TrueDepth kamerarendszernek köszönhetően saját arcunk segítségével játszhatunk különböző figurákkal, amiket aztán elküldhetünk ismerősöknek vagy megoszthatjuk videó formájában.

A TrueDepth kamera több mint 50 apró izommozdulatot rögzít és elemez, majd 12 választható Animojival tükrözi arckifejezéseinket, illetve már lehetőségünk van saját karakter megalkotására is a Memojival.

Az Animoji megjelenésekor az internetet elárasztották az úgynevezett ‘Animoji karaoke’ videók, azután pedig jó pár vállalat követte az Apple-t azzal, hogy ők is hasonló szórakoztató funkcióval látták el a mobilokat. Az AppleInsider szerint a cupertinói vállalat tovább tervezi fejleszteni az Animojit, méghozzá úgy, hogy bizonyos arckifejezésekhez hanghatások társulnának, valamint a szoftver az éppen használt karakterére formálná a hangunkat.

A február 28-án benyújtott és a US Patent and Trademark Office által november 22-én közzétett szabadalmi kérelem, “Az arckifejezéseken alapuló hanghatások” című dokumentum többek között arról szól, hogy bizonyos arckifejezésekhez jelentés társulna. Ez a gyakorlatban úgy nézhet majd ki, hogyha például az ugatás szót, akkor a kutya karakter animálna egy ugatást hanggal kísérve.

Az is szerepel a szabadalomban, hogy a hangunkat az adott Animojihoz formálná a szoftver, tehát például ha az ufó karaktert használjuk, akkor a kiadott hang is ‘űrös-ufós’ lesz. Bár a szabadalmi kérelem bejegyzése nem garantálja, hogy a jövőben valóban megjelenik a ‘ráncfelvarrott Animoji’, de igen esélyes, hogy egy jövőbeni iOS frissítéssel megkaphatjuk.

ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
×
ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
Latest Posts
  • Smart HDR

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!