fbpx Skip to content

Az Animoji funkció még az iPhone X megjelenésével érkezett, a TrueDepth kamerarendszernek köszönhetően saját arcunk segítségével játszhatunk különböző figurákkal, amiket aztán elküldhetünk ismerősöknek vagy megoszthatjuk videó formájában.

A TrueDepth kamera több mint 50 apró izommozdulatot rögzít és elemez, majd 12 választható Animojival tükrözi arckifejezéseinket, illetve már lehetőségünk van saját karakter megalkotására is a Memojival.

Az Animoji megjelenésekor az internetet elárasztották az úgynevezett ‘Animoji karaoke’ videók, azután pedig jó pár vállalat követte az Apple-t azzal, hogy ők is hasonló szórakoztató funkcióval látták el a mobilokat. Az AppleInsider szerint a cupertinói vállalat tovább tervezi fejleszteni az Animojit, méghozzá úgy, hogy bizonyos arckifejezésekhez hanghatások társulnának, valamint a szoftver az éppen használt karakterére formálná a hangunkat.

A február 28-án benyújtott és a US Patent and Trademark Office által november 22-én közzétett szabadalmi kérelem, “Az arckifejezéseken alapuló hanghatások” című dokumentum többek között arról szól, hogy bizonyos arckifejezésekhez jelentés társulna. Ez a gyakorlatban úgy nézhet majd ki, hogyha például az ugatás szót, akkor a kutya karakter animálna egy ugatást hanggal kísérve.

Az is szerepel a szabadalomban, hogy a hangunkat az adott Animojihoz formálná a szoftver, tehát például ha az ufó karaktert használjuk, akkor a kiadott hang is ‘űrös-ufós’ lesz. Bár a szabadalmi kérelem bejegyzése nem garantálja, hogy a jövőben valóban megjelenik a ‘ráncfelvarrott Animoji’, de igen esélyes, hogy egy jövőbeni iOS frissítéssel megkaphatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok