Egy kádnyi aprópénzzel vásároltak iPhone-t Moszkvában (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem mindennapi iPhone vásárlás történt november 12-én a Jevropejszkij nevezetű moszkvai plázában. Egy fiatal blogger úgy döntött, hogy ő egy kádnyi apróval indul útnak, természetesen ebben barátai is segítségére voltak.

Az akciót videóra is vették, amelyen nyomonkövethetjük a vásárlásig tartó folyamatot. Ugyan jó pár nappal ezelőtti és igazi bulvár hír, de mivel jóformán vicces, így belefért erről egy cikk.

A fiú közölte, hogy a kádban kereken 100 ezer rubel van, azaz átszámítva 420.000 forint. Ő egy 100.990 rubel árcédulájú iPhone XS-t nézett ki, így a fennmaradó 990 rubelt bankkártyáról fizette ki.

A 24.hu cikkéből kiderül, hogy a 350 kilós kádban több különböző címletű pénz volt, akadt köztük egyrubeles is, az eladók másfél-két óráig számolták az összeget. Az üzlet kénytelen volt elfogadni ezt a rengeteg aprót, hiszen hivatalos fizetőeszközről van szó. A blogger videója végén jól látszik, hogy elégedetten távozik a megszerzett zsákmánnyal.

Azért azt semmiképp sem javasoljuk, hogy valaki mondjuk egy hazai APR-nél próbálkozzon hasonlóval… ????

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pAnk says:

  Hát ez nem semmi micsoda dolgok történnek a nagyvilágban. Csak ámulok és bámulok.

 2. Jadeye says:

  Ugyan jó pár nappal ezelőtti és igazi bulvár hír, de mivel kvázi vicces, így belefért erről egy cikk.

 3. gunar says:

  Még jó hogy ezt itthon vmi szabályozás miatt nem is lehetne elsütni. Van arra vmi szabályozás szerény tudásom szerint, hogy mennyi aprót és milyen formában köteles elfogadni a bolt.

 4. 5 forintosból 485,5 kg lenne egy XS MAX 512. :ok_hand:

 5. 50 darab érme a határ, efölött visszadobhatják.

 6. Miert ne mehetnek be ennyi 5 ft os al?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!