Apple Champs-Élysées: Európa egyik legszebb Apple Store-ja! (képek)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szifon.com csapat 3-4 évig járt Párizsba az iPhone és iPad megjelenésekkor és emiatt szinte már kívülről ismerjük az ottani Apple Store-okat. Pár hete érkezett a hír, hogy a méltán híres Louvre múzeumban lévő Apple Store bezárt. Ezt mi is szomorúan hallottuk, azonban az Apple nyitott egy másikat, egy hatalmasat a párizsi Champs-Élysées-n!

Apple Champs-Élysées

Hatalmas érdeklődést övezte az elmúlt napokban, és ez valószínűleg egy ideig nem is fog csökkenni. Az Apple évek óta dolgozott a klasszikus épület felújításán, aminek teljes egészében megtartották a külsőjét, és nagyrészt a bámulatos belsőjét is. Eredetileg 1893-ban épült, és akkoriban az Axe stílus volt a jellemező ezekre az épületekre. Ezek a jegyek megmaradtak máig, az Apple rendkívül sokat foglalkozott azzal, hogy belül is ugyanolyan csodálatra méltó legyen a bolt, mint kívül. Nézzétek meg a képeket!

A Champs-Élysées, teljes nevén Avenue des Champs-Élysées (kiejtése: Sa(n)zelizé) a francia főváros, Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja.

A Champs-Élysées a város tengelye. 70 m széles, hossza a Concorde tértől a Diadalívig 1910 m. Az útpálya 2×4 sávos és két oldalát sétányok szegélyezik, melyeket fasorok osztanak két részre.

Mozijaival, éttermeivel és kávézóival, valamint a luxuscikkeket kínáló üzleteivel a Champs-Élysées a világ egyik legismertebb utcája; és mivel egy 100 m²-es ingatlan egyéves bérleti ára több mint 1,5 millió amerikai dollár, a New York-i Fifth Avenue után a világ második legdrágábbja is. Neve a Élüszionból, a görög mitológiából származik.

A Champs-Élysées-ről egy népszerű dal is szól (szerzői: Michael Deighan, Michael Wilshaw), melyet sokan elénekeltek Joe Dassin-től kezdve Zaz-ig. (Forrás: Wikipedia)

A bolt hatalmas belső területtel rendelkezik. A központi részen ülhetünk le, hallgathatjuk meg az előadásokat, de rengeteg szeparált helyiség / épület rész is van. A kiegészítőket is más-más szinten találjuk, illetve külön szobával rendelkezik a HomePod és az Apple Watch is.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. sandrew says:

    Gyönyörű temploma lett a fogyasztói társadalomnak. Ettől függetlenül szimpatikus az, ahogy az Apple az adott környezetbe illeszti az üzleteit. Az viszont kényelmetlen, hogy legjobban sikerültek egyben turisztikai látványosságok is, emiatt állandóan tömeg van. A legtöbben nem vásárolnak csak eljátszák, ebbe az eladók belefáradtak. A New York Fifth Avenue-i üzletet üvegkockáját most újítják fel, de a store nyitva van. Gondoltam meglepem az asszonyt egy Watch-csal, kint úgyis olcsóbb. Sajnos beleakadtunk egy annyira bunkó eladóba, hogy gyakorlatilag vásárlás nélkül elmenekültünk. London Covent Garden is ugynettől szenved, de például Glasgow mindkét üzletében szuper kedvesek.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!