fbpx Skip to content

Külső akkumulátorokkal már Dunát lehetne rekeszteni, de mindig van egy-egy példány, ami szerintem kitűnik a többi közül és érdemes pénzt áldozni rá. Ilyen például az évek óta kapható KSIX külső akkumulátor, vagy a mostani intelliARMOR Scout Travel, amit mindenhova magammal viszek.

IntelliARMOR Scout Travel

A Scout Travel tulajdonképpen egy mindenes. USB-s hálózati adapterként funkcionál, ha bedugjuk a konnektorba, 1db USB-C és 2db USB-A csatlakozó van rajta. Külső akkumulátor, ami 6700mAh-s, tehát kényelmesen tölthetjük útközben is a kiegészítőinket. Illetve vezeték nélküli töltő is egyben, tehát még csak kábelt sem kell magunkkal vinnünk, ha a készülékünk is támogatja!

A termék nagyon hasonlít az Apple laptop töltőire, de ez látszik is a képen. USB-C-n keresztül támogatja a gyorsabb vezetékes töltést, tehát olyan, mintha egy iPad töltővel töltenénk a telefonunkat. 2db sima USB-A portot is kapott, így nem csak USB-C-s készülékeket, hanem mást is tölthetünk, például a kamerákat, vagy akár az Apple Watch-unkat egy rövid kábellel.

USB-s hálózati adapterként funkcionál: csupán bedugjuk a konnektorba, bekapcsoljuk és rögtön egész éjjel tölthetjük az eszközeinket és magát az akkumulátort is. Az USB-C sajnos nem alkalmas laptop töltésre, de bármilyen táblagépet rádughatunk, akár az új iPad Pro-t is!

Külső akkumulátorként is használhatjuk, hiszen van benne egy 6700mAh-s akkumulátor. A saját tesztjeim alapján kétszer képes feltölteni egy iPhone X-et 20-ról 80%-ra. Nyilván közel 60%-tól már szinte felesleges rajtahagyni, mert az iPhone leegyszerűsítve “nem fog felvenni annyi áramot”, mint alacsonyabb akkumulátor töltöttségen.

Emellett vezeték nélküli töltőként is használható. Tehát be se kell dugni a telefonunkat kábellel, csak kényelmesen ráhelyezzük az iPhone-t, vagy esetleg más gyártó készülékét, ami támogatja a Qi-szabványú vezeték nélküli töltést, és az adapterünk már tölti is.

(Miközben töltjük a telefonunkat, töltődik a belső akkumulátor is.)

Rendelkezik egy LCD-kijelzővel is, ami mutatja, hogy még mennyi van hátra az akkumulátor töltöttségből, és mivel a hálózati dugó cserélhető rajta, ráadásuk a kialakítása megegyezik az Apple töltőivel, így bármilyen fejet (duckhead) rádughatunk. Például ha Angliába utazunk, csupán egy brit dugó kell az elejére és már használhatjuk is.

Konklúzió

Az IntelliARMOR Scout Travel az egyik legsokoldalúbb külső akkumulátor és hálózati adapter, amivel találkoztam. Utazáskor rendkívül jól jöhet egy több USB-csatlakozóval ellátott adapter, és nem kell két vagy három terméket magunkkal cipelnünk, mert ebben minden benne van. A kijelzőnek köszönhetően mindig tudjuk, hogy hogyan áll a belső akkumulátora, illetve ha nem használjuk, magától le is kapcsol az eszköz. A 25% kedvezményhez használd a kuponkódot: scout25

Ide kattintva megvásárolható a Styleboltban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok