iSamurai – iPhone 5 kedvezményes kijelző csere

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone 5 már nem mai darab, de sokaknak még mindig hű társa a mindennapokban. Az évek során sokat kaphattak ezek a készülékek, lehet, hogy többször voltak már szervizben is, hiszen az elmúlt 6 év során akkumulátort biztosan cserélni kellett már bennük, akár többször is. A legtöbb ilyen korú készülék nem egyszer le is esett már a földre és lehet csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig még nem törött be a kijelzője.

iSamurai – iPhone 5 kedvezményes kijelző csere

A legújabb készülékeknél igazán fájó, ha betörik a kijelző és nincs biztosítás, hiszen ilyenkor akár a készülék eredeti árának 30-40%-át is ki kell fizetni a cserére, viszont szerencsére a régebbi modellek ugyanilyen javítása már sokkal pénztárca barátabb beruházás. Ilyen a mostani akciónkban szereplő iPhone 5 is.

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba. Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp, hiába kaptak már IP68-as védettséget az újabb modellek. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

A piacon lévő kijelzők minőségi problémái komoly gondokat okoznak a vásárlóknak, ár alapján sajnos már nem lehet egyértelműen dönteni. Forgalomban van nagyjából 10 féle kínai kijelző, mindegyiket más problémára fókuszálva gyártották. Sajnos tipikus kínai szokásként egyik sem igazán sikerült tökéletesre. Van, amelyiknél a keret kiáll a telefonból, vagy épp a kijelző színhelyességével vannak komoly gondok, de a hiba sokszor ott jelentkezik, ahol mi biztos nem is számítanánk rá. Egy komoly szerviz nem engedheti meg magának, hogy ilyenekkel dolgozzon, mert így nem lennének visszatérő vásárlóink. Fontos megjegyeznünk, hogy nálunk, az iSamuraiban kizárólag gyári érintővel és LCD-vel felszerelt előlapokat szerelünk be nektek, nem pedig olcsó, kínai, rossz minőségű darabokat.

Az iPhone 5 szerencsére egy könnyen szervizelhető készüléknek számít, főleg a kijelző cseréje egyszerű. Szokásos módon először a készülék alján a Lightning-csatlakozó mellett található két csavar eltávolításával kell kezdenünk. Ezután már ki tudjuk mozdítani a helyéről az előlapot, amit egészen 90 fokos szögig hajtunk, nem tovább, hogy a kábelek meg ne sérüljenek. Az akkumulátor takaró lemezének eltávolítása a következő lépes, hogy a készüléket áramtalanítani tudjuk, ha ezzel megvagyunk, akkor az előlap kábeleit takaró shieldet kell néhány csavar kitekerésével eltávolítani, hogy utána a csatlakozókat leválaszthassuk az alaplapról és végre kivehessük a cserére szoruló előlapot. Mivel nemcsak a kijelző és az érintő modul található az előlapon, hanem a Home gomb bizonyos részei (műanyag gomb, gumi membrán) és a szenzor szalagkábel, mely az előlapi kamera, a beszédhangszóró, a közelség érzékelő és az előlapi mikrofon működéséért felelős, ezért ezeket még át kell szerelnünk az új panelre. Legvégső lépésként pedig az árnyékoló lemez marad hátra, aztán persze az egész készüléket fordított sorrendben össze is kell raknunk, mint ahogy szétszedtük, de náluk ez rutinfeladat.

Az iPhone 5 érintő és kijelző modul cserét most akciósan végezzük el egészen november 25-ig, a megszokott 6 hónapos garanciával, 1 órán belüli cserével, a részletekért kattints ide.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!