Hogyan tegyük névtelenné a kezdőképernyőn a mappaneveket iPhone-on?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdekes módon nem lehet névtelenné tenni a mappaneveket a kezdőképernyőn, tehát nem lehet “üres” egy mappa neve.

Azt nem tudni, hogy miért nem teszi ezt lehetővé az Apple, hiszen tényleg egy sokkal letisztultabb kezdőképernyőt kaphatnánk. Akit zavar a sok nevesített mappa, az az iDropNews-nak köszönhetően most egy egyszerű trükkel segíthet ezen.

Alapvetően nem lehet megoldani, hogy a mappa alatt ne legyen bármilyen szó, ha töröljük az eddig megadott nevet és rányomunk a ‘Kész’ gombra, akkor a rendszer automatikusan visszaállítja azt. Hasonló történik akkor is, ha mindössze csak egy szóközt akarunk tenni a helyébe, ebben az esetben is marad a már korábban bepötyögött cím.

A GadgetHacks-nél egy megoldást találtak erre a ‘problémára’, amely egy különleges Unicode karakterre támaszkodik. A trükk nagyon egyszerű, csupán ki kell másolni egy üresnek látszót az előtte és utána következő, normál karakterek közül.

Lépésenként a következő a teendő:

 1. Másoljuk ki a “szóközt” a következő két karakter közül: [⠀] (a két szögletes zárójel közötti részt másoljuk csak ki!);
 2. Érintsünk meg egy mappát;
 3. Töröljük a jelenlegi címét;
 4. Majd másoljuk be a szóközt és nyomjuk meg a ‘Kész’ gombot.

Mindössze ennyit kell tennünk ahhoz, hogy a mappáink alatt ne legyenek címek.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Ettől úgy néz ki a képernyő, mintha valami bug lenne. Szerintem nagyon gáz, mert helyet nem szabadít fel így, túl nagy az üres hely a sorok között.

 2. “1. Másoljuk ki a “szóközt” a következő két karakter közül: [⠀] (a két szögletes zárójel közötti részt másoljuk csak ki!);
  2. Érintsünk meg egy mappát;
  3. Töröljük a jelenlegi címét;
  4. Majd másoljuk be a szóközt és nyomjuk meg a ‘Kész’ gombot.”
  .
  Lépésről lépésre így csináltam, nekem nem sikerült ezt produkálni.

 3. “…hiszen tényleg egy sokkal letisztultabb kezdőképernyőt kaphatnánk.”
  Én már csak azt nem értem, hogy az iphone telefonok mitől lesznek majd a legleglegletisztultabb telefonok? Ha valakit már a betűk is zavarnak, szerintem ott nem a telefonnal van a baj. :grin:

 4. Innen a szövegböl másold ki a szóközt.

 5. snw156 says:

  Ha minden ikon ugyanolyan az az egyseges. Ez teljesen ertelmetlen es csunya is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!