fbpx Skip to content

Van, aki bakelit lemezeket gyűjt, más limitált kiadású cipőkért ad több száz ezer forintot, és van, aki bizony régi Apple termékek gyűjtője, hiszen nem titok, hogy egy-egy régebbi Apple termék értéke nagy.

Ilyen Roland Borsky is, aki az 1980-as évek óta javítja az Apple számítógépeket és így jó pár gép felhalmozódott nála, amikből később gyűjtői darabok lettek.

Borsky gyűjteményében már több mint 1100 Apple számítógép található, ez több mint kétszerese a prágai Apple Múzeumnak, amely jelenleg a legnagyobb privát Apple gyűjtemény címet birtokolja 472 darab termékkel.

Borsky elmondta, hogy nem tett neki jót a bécsi Apple Store 2018 februári megnyitása, egyre nehezebbé vált számára a megélhetés, sajnos be kellett zárnia a javítóműhelyét. Mivel már nem tudja fizetni a bécsi raktár bérleti díját, kénytelen megválni szeretett gyűjteményétől. Noha még nem találta meg az új tulajdonost, mégis abban reménykedik, hogy 20.000 és 30.000 euró között el tudja adni az értékes kollekciót.

A gépeket korábban már többször is megnézhette a nagyközönség különböző bécsi, időszakos kiállítások részeként, és Borsky azt szeretné, hogy aki megveszi őket, egy állandó kiállítási helyet biztosítson nekik.

Az osztrák szerelő azt is elárulta, hogy amennyiben nem talál új gazdát a gyűjteménynek, sajnos meg kell semmisítenie azt.

További fotók láthatók a Reuters cikkében.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok