fbpx Skip to content

Az iPhone XS és XS Max megjelenésével az Apple a kamerát is fejlesztette, többek között a portré mód is újításokon esett át.

A vállalat megosztott néhány fotót, amelyeket a felhasználók készítettek az iPhone XS-szel, valamint XS Max-szel. Ugyan minden évben frissül az iPhone kamerája, idén komolyabban “odatette magát” az Apple, és ez persze a fotókon is látszik.

Amatőr és profi fotósok képeit is közzétette az Apple, jól látható, hogy az újdonsült portré módot előszeretettel használják az iPhone-tulajdonosok. A továbbfejlesztett bokeh és HDR a portré módban már-már DSLR gépekhez hasonló fotókat produkál.

Az amatőrök és a profik egyaránt kihasználják az áttörést jelentő 12 megapixeles dupla kamerarendszert az iPhone XS és XS Max készülékekben. Az olyan új funkciók, mint az intelligens HDR, a fejlett bokeh a portré módban és a mélységélesség-szabályozás mind óriási javulást jelentenek a legmodernebb fotográfiai technikákban. Ezeket a képeket a szenvedélyes és tehetséges felhasználók készítették, akik naponta posztoltak a közösségi média oldalakon a #ShotoniPhone hashtag megemlítésével – írta az Apple.

Látszólag két új kamerafunckiót mutatnak be a képek: a mélységélesség-állítást és a kibővített dinamikatartományt, amit a továbbfejlesztett HDR funkció tesz lehetővé.

https://www.instagram.com/p/BoEJeImhqoM/?taken-by=garethsingham

https://www.instagram.com/p/BoCuEWigwmA/?taken-by=baron_films

https://www.instagram.com/p/BoB8kLUhddv/?taken-by=jon.chiang

https://www.instagram.com/p/BoHYTVRl57R/?taken-by=diwiworld

https://www.instagram.com/p/BoKDgNnhYYk/?taken-by=saskialawaks

https://www.instagram.com/p/BoLo4Z-HpoW/?taken-by=aljvd_

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ezekben legalább nincs semmi túlzás mint a hüvely képeknél. Olyanok amilyenek, hozzák a telefonos képminőséget amiket az évek alatt megszokhattunk :).

  2. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem a készülék érdeme egyik sem :wink:

  3. Én idén elóször látom úgy, hogy látványosat javultak a képek. Eddig valóban nem lehetett megkülönböztetni az aktuális hiperszuper kamerát a tavalyiaktól (igaz ez évek óta). Az idei Xs képek viszont látványosat fejlődtek szerintem, sokkal több a részlet.

  4. Szerinted egy 6S-sel lehetne ilyen képeket csinálni? Nyilván nem vitatja senki, hogy ehhez fotós tudás/érzék kell, de az sem árt, ha megfelelő képességű kamera van annak a fotósnak a kezében.

  5. Avatar for pAnk pAnk says:

    Természetesen nem. De ha egy másik gyártó csúcskészülékével készült kép közé lenne csempészve, nem mondaná meg senki, hogy melyik az.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for saabi_hu Avatar for pAnk Avatar for ef-dani