Sebességteszten az iPhone XS Max és a Samsung Galaxy Note9

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szokás szerint ismét összecsapott egy sebességteszt keretein belül a két vezető gyártó két legújabb zászlóshajója. A tesztalanyok nem mások voltak, mint az iPhone XS Max és a Samsung Galaxy Note9.

A Note9 augusztus elején jelent meg, míg az iPhone XS Max csak egy hónappal később.

A PhoneBuff egy speciális környezetet teremtett a teszteléshez, amelyben mindkét telefonon több alkalmazást indítottak el egymást követő sorrendben. A sebességmérést robotok végzik, így az eredmény meglehetősen pontos.

A teszt során az iPhone XS Max minden appot gyorsabban nyitott meg versenytársánál. Érdekes a teszt eredménye, hiszen az Apple zászlóshajójában 4GB RAM található, míg a Note9-ben ennek duplája, 8GB. Az iPhone XS Max győzelméhez az iOS 12 is hozzájárult az alkalmazások megnyitásának gyorsaságában, valamint az A12 Bionic chip is szintén elképesztően jól végzi a dolgát, amit a teszt is tükröz.

Ez a sebességteszt is igazolja azt, hogy nem minden a több RAM, fontos az is, hogy milyen operációs rendszer van a mobilon, illetve természetesen a processzor sem elhanyagolható.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Megjegyezném, hogy nem minden a több ram kijelentés abból kicsit sántít, hogy a második körben azért jócskán odaver a note 9. Ez köszönhető a több ramnak több alkalmazást képes tárolni. Amúgy az amerikai piacra szánt snapdragon procik gyengébb teljesítményűek a samsung saját exynos processzorainál, és ha már rendes tesztet akarnak akkor olyan két készüléket lenne érdemes bemutatni aminél mind a 2 készülékben saját fejlesztésű a processzor!

  2. Ennyi erővel akkor szerintem meg picit gyorsabb lett volna a Xs max,ha 512GB-os háttértár van benne…

  3. Ennek a tesztnek semmi értelme nincs. Az X-S9 párosnál lefuttatták a tesztet. Hardveresen a Note 9 egy S9. Evidens, hogyha az X leveri az s9-et, akkor a Note 9 sem lesz jobb. Az Xs-el szemben meg pláne…
    Majd a Mate 20 Próval lesz értelme először sebességtetsztet csinálni.

  4. ezt archaikusan parasztvakításnak szokták volt mondani :):laughing:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!